Het nieuwe ‘ZO Limburg’ is er!

ZO magazine januari 2022Als grootste ondernemersvereniging neemt UNIZO het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, kmo-bedrijfsleider of vrije beroeper. Dit zijn onze 10 prioriteiten, voor jou en jouw onderneming.

  1. Minder belastingen voor ondernemers
  2. Loonlastverlaging voortzetten en flexibiliteit verhogen
  3. Meer mensen aan de slag bij kmo’s
  4. Een doortastend, gedurfd en breed mobiliteitsbeleid
  5. Betaalbare energie en voluit gaan voor circulaire economie
  6. Inzetten op kernversterking
  7. Een betere sociale zekerheid voor zelfstandigen
  8. Ondernemerschap ondersteunen
  9. Gelijk speelveld afdwingen en oneerlijke concurrentie wegwerken
  10. Drastische verlaging administratieve lasten en efficiëntere overheid

Verder doen Rocky Scevenels en Davina Koppen van Biometric Solutions uit de doeken hoe je met biometrie inbrekers kan stoppen nog voordat ze binnenkomen. “Ons werk reikt verder dan het traditionele beveiligingsgebied”, zeggen ze. “Momenteel loopt er bijvoorbeeld een project in Zonhoven, waar een appartementsgebouw volledig met handpalmscanners wordt aangestuurd, zelfs de lift.”

Ook heel tof om lezen is het verhaal van Gani Rouflart, eigenaar van Mheercafé in Vlijtingen (Riemst). Als café-uitbater kreeg hij harde klappen te verduren tijdens de coronapandemie, maar als ondernemer bleef hij niet bij de pakken zitten. Hij startte een gloednieuwe online zaak op: Gani’s Cocktails & Drinks. De cocktailspecialist brengt daarmee cocktails op fles op de markt en vond ook bij UNIZO Limburg enkele smaakmakende ingrediënten om voor zichzelf een mix te creëren.

En als afsluiter laten we je kennismaken met de toffe bestuursploeg van UNIZO Dilsen-Stokkem.

Je leest er alles over via deze link.