Zonhovense Plutex ontvangt HIB-label van UNIZO voor zijn hoogwaardige donsdekens en kussens

In 1985 startte Guy Tollet met Plutex in Zonhoven. Ruim 35 jaar laten zit zoon Philip ook mee in de zaak en mag Plutex zich een gevestigde waarde in België noemen voor de productie van hoogwaardige donsdekens en kussens, volledig op maat én met de hand gemaakt.

De dekens en kussens die Plutex vervaardigt, bestaan stuk voor stuk uit kwalitatief hoogstaande dons met sterk isolerende eigenschappen. “We maken ze volledig zelf in ons atelier in Zonhoven”, licht eigenaar Guy Tollet toe. “Dat gaat van het knippen van katoen met de hand om bijvoorbeeld een kussen of donsdeken op maat te maken tot het uitmeten en tekenen van donsdekens. Vaak maken we ook heel bijzondere vormen van donsdekens, zoals dekens voor een rond bed of dekens voor in de punt van een boot. Wij zijn met Plutex één van de weinige producten in Europa die dat kunnen.”

“Deze technieken zijn geleerd van vader op zoon en zijn onmogelijk uit te voeren door een machine. Hiervoor moet je zelf de katoen in de hand nemen en het juiste dons selecteren om tot een prachtig product te komen”, voegt zoon Philip Tollet eraan toe.

Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg: Het gedetailleerde maatwerk dat Plutex hoofdzakelijk voor de high-end markt van de Belgische slaapcomfortwereld levert, verdient met verve ons Handmade in Belgium-label. Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken.”

 

Nuttig voor jou