De maand van de nieuwjaarsrecepties is alweer voorbij. Onze lokale ondernemersverenigingen hebben opnieuw veel volk op de been gekregen. Het was en is nodig om met gelijkgezinden wat bij te praten, ervaringen te delen, ideeën af te toetsen. Dank aan onze lokale UNIZO-bestuurders om blijvend werk te maken van die lokale netwerken.

Begin deze maand interviewden we Jürgen Ingels, de initiatiefnemer van SuperNova. Dé Techbeurs die op 20 en 21 maart opnieuw neerstrijkt in Antwerpen. Deze editie is geflankeerd door Flanders Technology & Innovation. Het volledige interview is te lezen in ons volgende UNIZO-magazine. Waarom is SuperNova ook iets voor jou? Omdat niet bezig zijn met morgen, de grootste kans is dat je vandaag niet overleeft. Daarom dus. Maar opgelet, dit is wel degelijke een boodschap van optimisme, van kansen, van groei voor ons ondernemerschap.  Je ontdekt nieuwe en minder nieuwe ondernemers maar allemaal gebeten door een vooruitgangsmicrobe en de overtuiging dat we met technologie werk kunnen maken van een hoopvolle toekomst. Kennis, netwerken, inspiratie. De wereld naar Antwerpen halen en laten zien wat we wel in huis hebben.  Dat is Super Nova.

De toekomst oogt mooi. Maar je moet er wel voor open staan. En daar willen wij graag bij helpen. Op 16 mei ontvangen we Jo Caudron, auteur van De Toekomstformule. Geen toverformule maar wel een formule die onzekerheid begrijpelijk én grijpbaar maakt. Voor elke ondernemer. De snelheid, de opeenvolging en vaak het disruptieve karakter van de huidige veranderingen zijn wel erg uitdagend. Jo is onze gids en de pistes die hij aanreikt zijn verhelderend. Dus afgesproken, we zien elkaar op 16 mei om 9 uur bij Acom in Wilrijk.