Allen werden de gave toegedicht de toekomst te kunnen voorspellen aan de hand van sterren of een kristallen bol. Ze kregen daardoor het vertrouwen van machtige vorsten en koningen. Kennis is macht! Altijd al geweest. Vandaag zijn het de futurologen en trendwatchers die ons ‘back to the future’ meenemen.  

Ook vanuit UNIZO gunnen we ondernemers van tijd tot tijd graag een blik in de toekomst. Ondernemen is immers vooruit kijken en anticiperen, kansen grijpen die anderen (nog) niet zien.  

UNIZO heeft ondertussen een sterke reputatie opgebouwd inzake inspiratiereizen rond verschillende topics. Van New York over Göteborg. Van Londen tot Berlijn. Met als absoluut hoogtepunt het bezoek aan de World Expo te Dubai enkele jaren geleden met maar liefst 175 Oost-Vlaamse ondernemers. Netwerken, je laten inspireren, mekaar uitdagen, zaken doen, vriendschappen opbouwen,… maar dus ook een blik in de toekomst werpen en je geest verruimen. We breien hier dan ook graag een vervolg aan in 2025 met een bezoek aan de WorldExpo in Japan. Met als thema ‘Designing Future Society for our Lives’ zal dit keer de stad Osaka de wereld verwelkomen. Daarnaast zullen ook tot de verbeelding sprekende steden als Tokyo, Hiroshima en Kyoto op de planning staan.

En jij kan erbij zijn op 25 oktober, samen met andere ondernemers.

Reserveer je plaats, ga op zoek naar jouw ‘ikigai’ en ontdek een nieuwe cultuur, een nieuw continent, nieuwe contacten en nieuwe indrukken voor een nieuwe toekomst.  

Onze belevingsavond gaat door op 25 oktober in het kantoor van UNIZO Oost-Vlaanderen, Nadine Crappéstraat 1, 9000 Gent.  Klik hier voor het volledige programma