‘Doe ik het goed?’ Die vraag wordt ons wel vaker gesteld. Niet op recepties want daar probeert iedereen nog enigszins de schijn op te houden. Maar in een face-to-facegesprek komt de kwetsbaarheid van het ondernemerschap al wat makkelijker naar boven.
Dagelijks zien wij bij UNIZO ondernemers die het gevoel hebben dat bij andere ondernemers schijnbaar alles veel vlotter verloopt, waardoor bij henzelf de twijfel nog harder toeslaat. 

Klinkt het jou ook bekend in de oren? Welnu, dan kunnen we je geruststellen: net zoals de hoofdmoot ondernemers, zie jij ondernemen als een dagelijkse uitdaging. 
Eén met vallen en opstaan en bij momenten ook vertwijfeling. Simpelweg omdat er geen handleiding voor bestaat en je het meestal zelf moet uitzoeken. 
In een steeds sneller veranderende wereld is dat niet altijd evident. 

Wellicht behoor je dan ook tot de grote meerderheid die daarover niet graag zaagt en klaagt. Laat staan dat je jouw zorgen met iedereen deelt. 
Want je hebt vol overtuiging gekozen om het stuur zelf in handen te nemen. Niettemin kan ondernemen knap uitdagend en soms zelfs eenzaam zijn.
De oplossing is dan niet altijd harder werken, maar soms wel ‘anders’ gaan werken. Te vernieuwen en meer dan ooit te luisteren naar de veranderende klant. Of zelfs een ander pad in te slaan, waaraan je nog niet gedacht hebt.

Welnu, als je met dergelijke vragen zit, maak dan eens een afspraak met onze adviseurs. We hebben er in UNIZO Limburg zes die gepokt en gemazeld zijn om je te helpen bij strategische vragen en keuzes. Jouw stuur zullen we je niet uit handen nemen, maar we kunnen je wel helpen bij het bepalen van de richting en het nemen van de bochten. En ook met hobbels in de weg kunnen we goed overweg…
 
Interesse? Mail naar begeleiding@unizo.be.

Bart Lodewyckx
Gedelegeerd Bestuurder UNIZO Limburg