Wil je weten waarom vrouwen volgens Indra De Witte (nog) niet over de wereld heersen? Waarvan Marion Van Zon ’s nachts wakker ligt? Of waarom hr-goeroe Ann De Bisschop graag conservatieve huisjes met de sloophamer neerhaalt?

Dan heb je al enkele redenen om op donderdag 25 mei aanwezig te zijn op de UNIZO Livia Award 2023. Met stip het belangrijkste event van het jaar om vrouwelijk ondernemerschap in de kijker te zetten. 

Of dat dan nodig is, zo’n aparte award? Zeker weten! Vrouwelijk ondernemerschap zit in de lift. De afgelopen tien jaar is het aantal vrouwelijke ondernemers met 30% toegenomen. Een exponentiële stijging. Meer nog, nooit eerder waren er zoveel vrouwen die een eigen zaak oprichtten. Toch blijven we vaststellen dat vrouwen nog altijd minder durfkapitaal krijgen en nog steeds beperktere toegang hebben tot netwerken en mentorships. Twee redenen om ons eigen netwerk te koesteren en vooral om rolmodellen naar voor te blijven schuiven. Op een inspirerende en positieve manier. 

Als voorzitter van de Livia Award ben ik dan ook enorm verheugd dat we ook dit jaar weer twee getalenteerde vrouwelijke ondernemers kunnen bekronen. Benieuwd? Beleef het vanop de eerste rij en schrijf je nog snel in! Je krijgt er een avondvullend programma met tal van inspirerende topsprekers en een exclusieve netwerkavond bovenop. Women only? Natuurlijk niet. Mannen supporteren toch minstens zo graag voor vrouwen als voor mannen, niet? 
 
Hilde Peerlings
Voorzitter Livia Award