“51 Waalse werkzoekenden moesten solliciteren in Vlaanderen” kopte De Tijd vorige week. Ik herhaal nog eens het getal mocht je het gemist hebben: 51!  

De VDAB stuurde vorig jaar op haar beurt 117.000 openstaande vacatures vanuit Vlaanderen door naar de Waalse arbeidsbemiddelaar Forem. Interregionale mobiliteit blijft zo vooralsnog een dode letter.  

Minister van Werk Jo Brouns beaamt dat het zonder een stok achter de deur zeer moeilijk zal worden om Walen in Vlaanderen aan de slag te krijgen. Nochtans is de vraag groot. Er zijn maar liefst 234 verschillende knelpuntvacatures in Vlaanderen. De Oost-Vlaamse ondernemers smeken al heel lang om gemotiveerde werkkrachten! De werkzaamheidsgraad in onze provincie scoort als enige in ons land boven de 80%. Dat is het goede nieuws van de ene kant van de medaille. Aan de keerzijde moeten we dan weer vaststellen dat de spoeling op onze lokale arbeidsmarkt nu echt wel zeer dun geworden is. Als morgen de economie ietwat aantrekt zitten we meteen in de rats. Kansen om ons sociaal zekerheidssysteem, waarschijnlijk een van de beste ter wereld, verder te versterken, worden zo gemist. Want hoe meer mensen aan de slag, hoe beter de middelen kunnen worden besteed aan diegenen die het echt nodig hebben zoals langdurig zieken, gepensioneerden, personen met een handicap, onze jeugd,… 

Nochtans aan de werkgevers zal het echt niet (meer) liggen. Werkwilligen uit Oekraïne binnenhalen bij Oost-Vlaamse bedrijven, graag! Gemotiveerden uit Noord-Frankrijk zijn meer dan welkom. Expats vanuit de hele wereld aan de slag bij Gentse techspelers, hoe meer hoe liever! Maar voor Walen zijn er blijkbaar teveel struikelblokken om in onze Vlaamse bedrijven aan de slag te gaan. Jammer en vooral een gemiste kans. Nochtans Vlaamse werkgevers betalen niet slecht, houden rekening met work-life balans en zijn bereid te investeren in opleiding op de werkvloer. Ook in taalopleidingen. De afstand Doornik – Oudenaarde is vergelijkbaar met de afstand Lebbeke – Gent die ik iedere dag met de wagen afleg. Dan toch niet zo onhaalbaar lijkt me. En toch lijkt het niet te lukken. Wortels genoeg nochtans, handhaving en sancties zijn er nauwelijks. Oost-Vlaamse werkgevers kunnen niet blijven wachten op Godot en zetten ondertussen maximaal in op wie wel intrinsiek gemotiveerd is om aan de slag te gaan. Alle talenten zijn immers welkom. We zullen ze nodig hebben. Kom alvast naar ons HRM Congres te Oudenaarde op 20 juni. We bezorgen met veel plezier ook een uitnodiging aan Waals Minister – President Elio Di Rupo!