Mattias Meuleman geeft na 15 jaar de fakkel door als voorzitter van de UNIZO-afdeling Ooskamp-Hertsberge. Bram Gheysen neemt zijn plaats in. Omdat een UNIZO-voorzitter geen politiek mandaat mag uitvoeren, neemt hij ontslag uit de gemeenteraad.

Meuleman startte als jongste UNIZO-voorzitter in Vlaanderen en zette – met een verfrissende wind – de lokale afdeling duidelijk op de kaart. Hij vond de tijd echter rijp om de fakkel door te geven. “Ik heb met veel enthousiasme de UNIZO-afdeling getrokken waarbij ik kon steunen op twee belangrijke pijlers: een enthousiaste bestuursploeg en een zeer goede samenwerking met de gemeente.” Bram Gheysen, zaakvoerder van Gheysen Printing Oostkamp zetelt al enkele jaren in het UNIZO-bestuur en wordt de nieuwe voorzitter. “Ik ben super gemotiveerd om Mattias op te volgen. De consequentie dat ik de gemeenteraad moet verlaten heb ik meegenomen in m’n beslissing. Ik zal het politieke forum – en vooral de fractievergaderingen – missen. Maar ik weet dat ik als UNIZO-voorzitter ook en misschien nog meer toegevoegde waarde voor de ondernemers kan betekenen.”

Burgemeester Jan de Keyser vindt het jammer dat hij een politiek talent verliest. “Ik weet ondertussen dat een kwaliteitsvolle invulling van de functie UNIZO-voorzitter ook zeer belangrijk is. Met Bram weet ik zeker dat we goed kunnen blijven samenwerken. Het biedt ook kansen voor nieuwe mensen. Bram zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door een onderneemster, Nancy Van Compernolle. Samen met haar man Claude Clevers runt ze een boekhoudkantoor in Waardamme.

BRON: Het Laatste Nieuws