Brussel, 19 november 2021 – Vandaag start de ‘Week van de Brusselse Ondernemer’. Een initiatief van 1819, de gewestelijke informatiedienst voor Brusselse ondernemers, hub.brussels, UCM en UNIZO. Deze week maakt deel uit van de Global Entrepreneurship Week, een jaarlijks wereldwijd initiatief waarbij meer dan 150 landen het ondernemerschap bevorderen en stimuleren.

De week is gewijd aan ondernemers van vandaag en morgen en wil aandacht, waardering en respect vragen voor de inzet, drive en veerkracht van zelfstandigen, kmo-bedrijfsleiders en vrije beroepers. Stuk voor stuk ondernemers die dagelijks voor eigen rekening en risico het beste van zichzelf geven en daarmee onze economie en welvaart boosten. Het initiatief steekt een hart onder de riem van alle ondernemers die onze Brusselse straten, buurten en regio’s energie geven door het creëren van jobs en het aanbieden van diverse en kwalitatieve producten en diensten.

Brusselse Barometer van Zelfstandigen nog niet positief

Uit de voorlopige resultaten van de Barometer over de vooruitzichten van zelfstandigen en KMO’s in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijkt dat er bij de Brusselse zelfstandigen en KMO’s van relance nog geen sprake is. Deze halfjaarlijkse bevraging vond plaats in september en oktober 2021. Voor bijna de helft van de Brusselse bedrijven is zowel de omzet als de rentabiliteit van de onderneming de afgelopen 6 maanden nog niet verbeterd.*

Week van de Ondernemer – 19 tot 26 november 2021

De Week van de Ondernemer loopt van 19 tot 26 november 2021 en staat in het teken van de samenwerking tussen en met ondernemers. Er zijn verschillende redenen om als onderneming samen te werken met anderen, of het nu gaat om andere bedrijven, personeel, klanten of leveranciers : omzetvergroting, kostenbesparing en kennisdeling en continuïteit. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten met een aantal Brusselse gemeenten, gefocust op de ontmoeting van ondernemers en lokale partners. Tot slot zijn er ook workshops en seminars om ondernemers te ondersteunen en aan te moedigen.

Ontdek hieronder een aantal activiteiten die in het kader van de Week van de Ondernemer aangeboden zullen worden of bekijk het totale overzicht hier.

  • Vrijdag 19 november – Dag van de Ondernemer in Vlaanderen
  • Maandag 22/11: 10u-12u – Bezoek aan de haven van Brussel
  • Dinsdag 23/11: Netwerkevent met de Minister Clerfayt, Schepen de Fierlant en de ondernemers van Schaarbeek
  • Woensdag 24/11 – 8u30 – 18u – Topseminar – Hét KMO-event van Vlaanderen en Brussel
  • Donderdag 25/11 – 18u – 21u – Bijeenkomst Brusselse  parlementsleden en UCM & UNIZO -ondernemers
  • Vrijdag 26/11 – 11u -  12u – Je onderneming versterken met nieuwe vennoten

*(toelichting bij grafiek : G1 = eerste bevraging najaar 2018 – G2,…G6 zesmaandelijkse bevragingen - G7 – bevraging najaar 2021).  De volledige resultaten zullen begin december beschikbaar zijn.

Wens je meer informatie?

Contacteer Anton Van Assche - anton.vanassche@unizo.be - 0478 44 41 19
of Liedewij Verbiest - liedewij.verbiest@unizo.be – 0471724157