Herbekijk hier 'le moment suprême' van de avond: de officiële uitreiking van de WOMED Award en de award voor de Belofte.

Caroline Van der Perre van RAFF Plastics uit Houthulst mag zich voortaan 'Vrouwelijke ondernemer van het Jaar' noemen. Met haar recyclagebedrijf maakt ze van afval nieuwe grondstoffen. Woensdagavond, 8 maart, sleepte Caroline Van der Perre de 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Markant vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Ine Meeussen van Ufinity en Elke Geraerts van Better Minds at Work.

In de categorie 'Belofte van het Jaar', voor startende vrouwelijke ondernemers, gaat de nationale bekroning naar de West-Vlaamse Emma Callens van EMC Greenroofs. Haar bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, aanleg én onderhoud van groendaken en daktuinen. Het perfecte antwoord op de uitdagingen rond verstedelijking en de klimaatproblematiek.

Zij won het van de andere provinciale genomineerden: Hilde Gos van IceLab NiceCream Creations (Antwerpen), Sanne Schrooten van SUPURA (Limburg), Maura Nachtergaele van Paylfip (Oost-Vlaanderen) en Liesbeth Dupon van KiddoTravel (Vlaams-Brabant).

Caroline Van der Perre

WOMED Award-winnares Caroline Van der Perre ontving de award uit handen van Vlaams Economieminister Jo Brouns, met felicitaties van Markant-voorzitter Gudrun Verschuere

WOMED Award winnares: Caroline Van der Perre, RAFF Plastics (Houthulst)

RAFF Plastics is een familiaal recyclagebedrijf voor plastiek afval met meer dan 45 jaar ervaring. Ze kopen afval, vooral post consumer (bijvoorbeeld uit de PMD-zak), binnen de Benelux, het VK, Duitsland en Frankrijk. Dat wordt gerecycleerd en geleverd aan voornamelijk drie kunststofverwerkende industrieën: verpakkingen (plooiboxen, pallets ...), tuinbouw (plantentrays, bloempotten, …) en huishouden (wasmanden, emmers ...).

Zaakvoerster Caroline Van der Perre (44) droomt ervan om in de toekomst afval uit de oceaan te verwerken tot bruikbare grondstoffen. Alle transport gebeurt via een eigen firma Carotrans, logistiek is de eerste liefde van Caroline. Door afval een nieuw leven te geven, zorgt RAFF Plastics niet alleen voor het verminderen van de CO² uitstoot, maar ook voor een betere wereld.

Caroline Van der Perre: “Alles wat bij ons binnenkomt is afval, dat verwerken we en het vertrekt terug als grondstof. Op die manier geven we afval een nieuw leven. Mijn doelstelling is om het bedrijf verder te doen groeien om zo nog meer afval te recycleren, maar wel altijd met het behoud van onze kmo-mentaliteit.  Ook in de toekomst willen we het verschil blijven maken, voor onze kinderen en onze kleinkinderen. Recyclage is de toekomst.”

Bekijk hier de video waarin Caroline zichzelf en haar bedrijf voorstelt.

Meer details over het bedrijf vindt u op: Raff Plastics | Recyclage, plastic, recycling, PVC, HDPE, PP, PS, PET, LDPE, vermalen, malen, granuleren, extrusie, afvalverwerking

Belofte Emma Callens

Een terecht trotse Emma Callens ontving de award voor meest Beloftevolle onderneemster van het jaar.

Belofte van het Jaar: Emma Callens, EMC Greenroofs

Na haar studies KMO-management en master in Handelswetenschappen startte Emma (27) in 2018 haar bedrijf op. EMC Greenroofs is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, aanleg én onderhoud van groendaken en daktuinen. Het perfecte antwoord op de uitdagingen rond verstedelijking en de klimaatproblematiek.

Groendaken en daktuinen helpen de beschikbare ruimte in de stad beter te benutten en worden steeds belangrijker door hun functie als waterbuffer en warmteschild. Na de start met 2 mensen, telt het bedrijf vandaag 13 medewerkers. Mét de ambitie om verder te groeien.

Om een maximale biodiversiteit uit alle groendaken te halen, maakt Emma gebruik van een eigen substraat als bodembasis. Hiervoor werkt ze samen met haar broer Jonas. Door hun contacten in Duitsland kunnen ze eigen mixen samenstellen die zorgen voor de ideale basis voor daktuinen

Emma Callens: “We brengen letterlijk en figuurlijk groen op een hoger niveau. Mijn ultieme droom is om, door te blijven innoveren, hét kenniscentrum te worden van groendaken en daktuinen.”

Bekijk hier de video waarin Emma Callens zichzelf en haar bedrijf voorstelt.

Meer details over het bedrijf vindt u op: Groendaken: groene kwaliteit op uw dak | EMC Greenroofs

Info: www.womedaward.be

Beelden van de winnaressen en de uitreiking kan u hier downloaden. 
Een korte video van de uitreiking vindt u hier.

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.  Ontdek alle initiatieven op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw: Deze organisatie van actieve en ondernemende vrouwen biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel (Artemis) en een socio-cultureel (Markant) netwerk. Artemis  is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’. www.markantvzw.be  www.artemis.be