UNIZO betreurt dat de Septemberverklaring wordt uitgesteld. Daarmee blijven ook de hoogdringende steunmaatregelen voor ondernemers achterwege.  “Dit is moeilijk te begrijpen. De ernst van de situatie gaat boven politiek gebakkelei. Met alle begrip dat politieke keuzes moeilijk zijn, ondernemers willen duidelijkheid of en hoe ondernemen nog mogelijk is in dit land. Politici, neem snel uw verantwoordelijkheid en zorg voor oplossingen”, zegt Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

De verwachtingen voor de Septemberverklaring lagen hoog. De Vlaamse regering heeft de sleutels in handen om ondernemers door deze crisis te halen. “Intussen hebben we belangrijke tijd verloren. Ondernemers en werknemers zijn hiervan de dupe. De Vlaamse regering nam de voorbije weken ruim haar tijd om maatregelen uit te werken, maar het blijft wachten op duidelijkheid. Laat het geen ‘Oktoberverklaring’ worden”, zegt Danny Van Assche.

UNIZO vraagt op korte termijn vooral een snelle uitwerking van de gerichte steun voor bedrijven in moeilijkheden, op basis van het Europese steunkader. Er liggen een aantal concrete zaken klaar om uit te rollen. De ondernemersorganisatie dringt aan om snel tot overeenstemming te komen en de nodige beslissingen te nemen.

 

Meer weten? 

Contacteer UNIZO-woordvoerder Gerrit Budts
M 0479/73 28 93 - E-mail: gerrit.budts@unizo.be