Lommelaar Kevin Van Leuven heeft een passie voor creëren. Naast tatoo-artiest legt hij zich als veelzijdig kunstenaar ook toe op lasersnijden en graveren. Zo maakt hij indrukwekkende mode- en interieuraccessoires uit hout. Zijn meest opvallende creaties? Dat zijn ongetwijfeld zijn houten handtassen. Een opvallend origineel ondernemersverhaal dat getuigt van creativiteit, authenticiteit en vakmanschap. Een verhaal dat UNIZO Limburg daarom met het officiële Handmade in Belgium-label bekroont.

EYE-CATCHERS

Die originele ideeënstroom komt duidelijk naar voren in zijn creaties. Zo maakt Kevin mode- en interieuraccessoires uit hout met enorm veel oog voor detail, zoals kaarsenhouders en serveerplanken. Ook zijn houten handtassen zijn echte eye-catchers die getuigen van een knap staaltje vakmanschap. “Ik laser bijvoorbeeld elipsvormige patronen in het hout, waardoor het hout buigbaar wordt. Het blijft dus geen stijve plank. Na het graveren bewerk ik het hout en ook de binnenkant van de handtas werk ik nog af met een mooie stof. De leren draagriem zorgt voor de finishing touch”, licht Kevin trots toe. “Je gaat wellicht nergens anders in de wereld een identieke handtas vinden.”

Dat unieke vakmanschap onderstreept UNIZO Limburg nu met de toekenning van het officiële Handmade in Belgium-label aan Cara Cara Art Studio. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. De mode- en interieuraccesssoires die Kevin ontwerpt en met de hand vervaardigt uit hout, passen perfect in dit verhaal!”, besluiten Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Daan Vanden Boer, ondervoorzitter UNIZO Lommel