• Provinciale KMO van het jaar: Bumaco uit Rotselaar 
  • Beloftevolle KMO: Dog Chef uit Huldenberg 

UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel bekroonde gisterenavond Bumaco uit Rotselaar tot provinciale "KMO van het Jaar".  De titel van "Beloftevolle KMO van het jaar", voor bedrijven die nog niet langer dan 5 jaar bezig zijn, ging naar Dog Chef uit Huldenberg. Beide bedrijven werden door een jury geselecteerd omwille van hun onderscheidend vermogen op vlak van diverse parameters, zoals financieel beleid, innovatie, personeelsbeleid en marketing. De feestelijke uitreiking vond vanavond plaats in Zemst tijdens een inspirerende Kmo keynote met Michaël Van Droogenbroeck en Ibrahim Ouassari.

Met deze jaarlijkse verkiezing wil UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel extra aandacht vestigen op kmo’s als motor van onze economie. Ze staan in voor bijna 70% van de tewerkstelling in ons land en creëren 61% van de toegevoegde waarde. Samen met Liantis, KBC, Proximus en SBB verkiest UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel ondernemingen die uitzonderlijk gepresteerd hebben of een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven in de spotlight zetten. 

Provinciale KMO van het Jaar 2020 voor Vlaams-Brabant & Brussel: Bumaco uit Rotselaar

Bumaco is een toonaangevende speler op vlak van koel- en vriesinstallaties en HVAC (heating, ventilatie, airco & cooling). Het bedrijf werd in 1994 opgericht door huidig CEO Roel Buelens. Stap voor stap timmerde hij aan de weg van Bumaco, dat vandaag de ruggengraat is van de Bumaco Group. Dankzij vakmanschap, kwaliteitsvolle materialen en een snelle service kende Bumaco een sterke start en kon het haar groeiambities waarmaken. Een interne studiedienst en serviceteam werden opgebouwd en innovatie werd één van de speerpunten van het bedrijf dat vandaag ruim 200 mensen tewerk stelt. De voorbije jaren werden naast Rotselaar ook vestigingen geopend in Mellet, Duffel, Nazareth en Westerlo.

“De award is niet alleen een prijs voor het bedrijf maar ook een erkenning en bekroning voor het werk dat het hele team verzet. Vandaag maar ook de voorbije jaren sinds de start. Ik wil met deze titel tonen dat je trots mag zijn om zelfstandig te ondernemen. Op die manier wil ik ook anderen motiveren om de sprong te wagen.” Zegt Roel Buelens fier.

“Bumaco bekoorde de jury als toonaangevende speler in de sector van koeltechnieken met haar integrale aanpak en financiële resultaten, maar vooral ook door het ondernemerschap dat aan de dag wordt gelegd door zaakvoerder Roel Buelens en zijn team. Op zakelijk vlak wordt doordacht en met een duidelijke lange termijn visie ondernomen, zonder opportuniteiten en innovatie uit de weg te gaan. Er is oog voor hedendaagse uitdagingen en een sterk en uitgebreid team van professionals werd door de jaren heen uitgebouwd. Steeds met een mensgerichte aanpak. Bumaco staat er, maar staat niet stil.” aldus Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Bumaco gaat als kersverse provinciale KMO van het Jaar gaat door naar de nationale finale op 24 november op het UNIZO Topseminar in Brussels Expo.

Beloftevolle KMO van het Jaar 2021 voor Vlaams-Brabant & Brussel: Dog Chef uit Huldenberg

Dog Chef levert bereide maaltijden voor honden aan huis. De missie van deze ‘hondentraiteur’ is eenvoudig. Honden op een andere, gezondere manier voeden. Het idee ontstond in 2017 toen vennoot Alexis d’Oultremont ontevreden was over het aanbod hondenvoer in de winkel. Toen hij van een vriendin vernam dat zij zelf kookte voor haar hond, begon ook hij maaltijden voor zijn pup Rox te bereiden. Al snel volgden bereidingen voor honden in Brussel en Vlaams-Brabant. Vandaag worden er dagelijks verse hondenmaaltijden gekookt in het atelier in Huldenberg en vanuit hun logistieke vestiging in Grimbergen verdeeld in  België en enkele buurlanden. Er zijn een 70-tal mensen actief bij Dog Chef. Samen bedienen ze 15 000 klanten in de Benelux en Frankrijk.

“Delivering happiness staat bij Dog Chef centraal. Zo vervullen honden een steeds prominentere rol in huis. Hierop spelen we in door zowel de tevredenheid van dier en baasje voorop te stellen. Maar ook binnen DogChef zelf betrekken we medewerkers actief en zetten we in op een innovatief HR-beleid.. Producten en processen worden na verloop van tijd gekopieerd. Mensen zijn uniek. Zo trachten we ons te onderscheiden.” vertelt Alex Cardon, co-founder en CEO van Dog Chef trots.

“Dog Chef overtuigde de jury met hun sterke groeitraject. Een nieuwe niche van verse hondenvoeding werd aangeboord, het marktpotentieel wordt in detail geanalyseerd, cijfers permanent gemonitord, om de hele keten van productie tot levering aan huis voor haar rekening te nemen. Bewust. Innovatie en ambitie gaan bij Dog Chef hand in hand. Zo wordt er geëxperimenteerd met nieuwe werkvormen voor personeel, worden verpakking en logistieke keuzes steeds bijgestuurd en ligt er een duidelijk groeiplan, ook op vlak van internationalisering, voor.” aldus Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.


Klik hier voor het volledige fotoverslag.

Wil je meer informatie, in contact komen met de winnaars of hoge resolutie beelden?

Contacteer:

Liedewij Verbiest
Liedewij.verbiest@unizo.be
0471720457