Wetteren, 4 oktober 2023 - De lokale ondernemersvereniging van UNIZO Wetteren krijgt een nieuwe voorzitter. Uittredend voorzitter Karel Macharis geeft de fakkel door aan Steven Flament. Samen met zijn ploeg van geëngageerde Wetterse ondernemers zal Flament de lokale ondernemers dichter bij elkaar brengen, versterken en hun belangen behartigen.

Dag op dag twee jaar geleden ging ik de boeiende uitdaging aan om voorzitter te worden van een vernieuwd UNIZO-bestuur in Wetteren. Samen met een enthousiaste bestuursploeg kunnen we terugkijken op twee jaar met succesvolle evenementen en een goede relatie met het gemeentebestuur. Kritisch wanneer nodig, maar steeds constructief.
Omdat mijn bedrijf nu mijn volledige focus nodig heeft, zet ik een punt achter deze intense maar dankbare periode en geef ik graag de fakkel door aan een waardige opvolger,
” zegt uittredend voorzitter Karel Macharis.

Sinds 2010 zette ik mijn eerste stappen als zelfstandige ondernemer in de sector van de reclameborden en daarbij kon ik rekenen op de ondersteuning van de UNIZO Startersservice. Een aantal jaar later hebben we dit bedrijf succesvol doorverkocht. Daarna had ik diverse leidinggevende functies in (middel-)grote bedrijven. In 2019 heb ik Paul Weymeersch ondersteund met Stien-bier, wat resulteerde in de oprichting van Belgian Local Craft Beverages, daarnaast ben ik ook plant manager van Carpenter Wetteren - het vroegere Recticel Wetteren.
De boeiende combinatie van kmo, ambacht, detailhandel en mijn aanwezigheid in het Wetterse verenigingsleven zorgt ervoor dat ik de bezorgdheden van verschillende types lokale ondernemers capteer, zowel van kmo-leiders als van detailhandelaars.
Ik wil Karel uitdrukkelijk bedanken voor zijn grote inzet en gedrevenheid. Hopelijk komen we hem nog veel tegen op onze activiteiten
,” zegt kersvers voorzitter Steven Flament.

UNIZO telt zo'n 50 lokale afdelingen in Oost-Vlaanderen. Die lokale afdelingen informeren ondernemers, organiseren activiteiten en verbinden de lokale ondernemers met elkaar. Een lokale ondernemersvereniging betekent ook een grote meerwaarde op het vlak van communicatie met het gemeentebestuur.

"We zijn ervan overtuigd dat UNIZO Wetteren van grote betekenis zal blijven voor de ondernemers. Dankzij het vrijwillige engagement deze lokale ondernemers uit diverse sectoren kunnen we samen verder werken aan een mooie toekomst voor het ondernemerschap in Wetteren. We doen er alles aan om de ondernemers goed te informeren en we gaan ook blijven werken aan een goeie communicatie tussen ondernemers onderling maar ook met het gemeentebestuur, om zo tot mooie initiatieven te komen," zegt Reinout Maus, Regioverantwoordelijke Denderstreek en Waasland.

Jos Vermeiren, directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen: "UNIZO staat zo dicht mogelijk bij de ondernemers. We behartigen de belangen op alle niveaus, van in de Wetstraat tot in de Dorpsstraat. We kijken er dan ook erg naar uit om samen met de ondernemers en het gemeentebestuur verder te werken aan een ondernemersvriendelijk klimaat in Wetteren."