Met veel trots stelt UNIZO provincie Antwerpen de Antwerpse Starter van het Jaar voor: Imby Pet Food! Nicolas startte vorig jaar met Imby, een jong en duurzaam merk dat gezonde hondenvoeding op de markt brengt. Intussen liggen de zakken voeding van Imby al in een heleboel winkels in België én Nederland. Zelf is Nicolas heel enthousiast met de overwinning. “Het is geweldig om te zien dat onze prestaties van de voorbije maanden nu ook erkend worden door een gevestigde waarde als UNIZO”, zegt hij.

20% van de globale vleesproductie gaat naar honden- en kattenvoeding. Imby startte daarom met het ontwikkelen van gezonde voeding voor honden zonder vlees, wat dus ook nog eens goed is voor onze planeet. IMBY ontwikkelt enerzijds plantaardige hondenvoeding en anderzijds voeding op basis van insecten. Insecten kunnen heel wat eiwitten uit vlees vervangen en bevatten ook de nodige aminozuren. Op deze manier wil IMBY de ecologische pootafdruk van honden verkleinen. IMBY is trouwens de afkorting voor In My BackYard, want volgens Nicolas begint verandering bij jezelf.

Imby kreeg tijdens de start ook subsidies van de stad Antwerpen om onderzoek te doen en het productaanbod te verbreden. De onderneming werd opgenomen in de KBC Start-It community en verkreeg zo ook krediet van KBC.

Nicolas is ambitieus, en terecht. In maart trekt hij met zijn product naar de UK, waar men op vlak van duurzame dierenvoeding al verder staat dan bij ons. Twee maanden later neemt hij deel aan een grote beurs in Duitsland, waar al enkele geïnteresseerde partners zijn komst tegemoet kijken. En last but not least: in juni komt er ook kattenvoeding van IMBY op de markt!

Nicolas zal enkel nog de nationale jury in Brussel moeten overtuigen met zijn pitch. “Wij kijken reikhalzend uit naar de nationale pitch en gaan ons beste pootje voorzetten om ook daar een goede indruk te maken”, zegt hij tevreden. Ook Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen, is enthousiast. “De verkiezing van Starter van het Jaar is echt een feest van ondernemerschap, creativiteit en passie. Het enthousiasme bij de Antwerpse starters is groot, vandaar dat we het jammer vinden dat er maar één kan winnen. Wij kozen voor Nicolas omdat hij op innovatief, internationaal en duurzaam vlak sterk bezig is. Daarbovenop had hij ook nog eens een ijzersterke pitch, gewoon top!” zegt hij. We zijn trots op onze provinciale kandidaat en duimen op 24 februari dat hij ook de nationale Starter van het Jaar wordt!