Oost-Vlaanderen, 01/12/2021 - De lancering van een uniek platform geeft Oost-Vlaamse kmo’s de kans zich voortaan met enkele muisklikken kandidaat te stellen voor overheidsopdrachten.

Van alle overheidsopdrachten in België komt slechts bij 34% van alle aanbestedingen een kmo als winnaar uit de bus. De administratieve rompslomp en beperkte visibiliteit van een oproep zijn enkele obstakels die kmo’s verhinderen om in te tekenen op overheidsopdrachten.  

Nochtans zijn overheidsopdrachten een belangrijke hefboom voor de lokale economie, zeker in deze coronatijden. UNIZO Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen en streekintercommunales DDS, Interwaas, SOLVA en Veneco, bundelen de krachten en zijn bijzonder fier een oplossing aan te bieden!

Sinds vandaag staat het gloednieuw platform regioleverancier.be online. Hierop kunnen Oost-Vlaamse steden, gemeenten, en andere (semi)publieke organisaties, overheidsopdrachten met een beperkte offertevraag (tot 139.000 euro excl btw) publiceren. Lokale ondernemingen kunnen zich op een heel eenvoudige manier kenbaar maken als potentiële leveranciers. De aangemelde bedrijven krijgen automatisch een e-mail als een overheidsinstantie een relevante opdracht voor ze heeft. Kortom, eenvoudig maar vooral heel doeltreffend.

Surf dus snel naar www.regioleverancier.be en registreer je als lokaal bestuur of bedrijf. Registratie is gratis, simpel en snel.