"Gun werkgevers uit alle nog steeds verplicht gesloten sectoren, zoals de cultuur- en recreatieve bedrijven, de fitnesscentra, de publieke sauna's..., net als de horeca een kwijtschelding van RSZ-bijdragen voor het vakantigeld van hun tewerkgestelde arbeiders." Die oproep lanceert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO aan de federale regering. "Daarnaast moeten ook de niet-verplicht gesloten sectoren die de facto zo goed als stil liggen en nauwelijks nog omzet draaien van dezelfde kwijtschelding kunnen genieten." UNIZO verwijst daarbij onder meer naar de autobus- en autocarbedrijven, maar ook naar de retail en contactberoepen die lang hebben stilgelegen.

"Wat we hier vragen, is niet meer of minder dan een gelijke ondersteuning voor ondernemingen die, ongeacht hun sector, in dezelfde moeilijkheden zitten", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO.

UNIZO noemt de kwijtschelding van de RSZ op het vakantiegeld van arbeiders een belangrijke en goede maatregel. "Maar de overheid mag daarbij geen nieuwe 'vergeten sectoren' creëren", besluit Danny Van Assche. "Het onderscheid dat nu bij de toekenning van deze steun wordt gemaakt, valt op geen redelijke manier uit te leggen. Al onze zwaarst getroffen sectoren hebben deze maatregel even hard nodig."

UNIZO heeft deze eis intussen al aangekaart bij de federale regering.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be