“Ook de vakbonden moeten deze actie fel veroordelen. Dit is niet de richting die we als maatschappij willen uitgaan.” 

UNIZO en Buurstuper.be, de UNIZO-organisatie van supermarkten en speciaalzaken, verwerpen de vandalenacties die gisterenavond hebben plaatsgevonden tegen twee Delhaize-winkels in Denderleeuw. “We roepen alle partijen op om de sereniteit te laten weerkeren en rekenen erop dat ook de vakbonden deze acties ten stelligste veroordelen”, zegt Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be.  

In Denderleeuw zijn vrijdagavond twee Delhaize-winkels gevandaliseerd.  Ze werden beklad met onder meer het woord ‘boycott’ en ramen en deuren werden vernield. UNIZO en Buurtsuper.be spreken van een schandelijke actie. 

“Deze actie is crimineel. Een ondernemer die investeert en vooruit wil, wordt geviseerd. Ook de vakbonden dienen deze actie zwaar te veroordelen. Het is beangstigend dat men dreigt met nieuwe doelwitten. Deze criminelen moeten snel opgespoord en vervolgd worden om erger te voorkomen. We hopen dat het gezond verstand en de kalmte snel weerkeren in dit aanslepend conflict. Dit is niet de richting die we als maatschappij willen uitgaan”, aldus Luc Ardies.