BarometerUNIZO noemt de invoering van een coronabarometer voor de eventsector, de horeca en feestzalen, en de georganiseerde activiteiten een belangrijke stap vooruit, zeker gelet op de versoepeling van de maatregelen, zelfs in de huidige 'code rood'. "Het is goed dat, bijvoorbeeld, de arbitrair opgelegde bezettingsgraad van maximum tweehonderd zittende deelnemers in een zaal nu vervangen is door een percentage, waardoor grotere zalen ook meer publiek kunnen ontvangen", wijst Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO naar één van de logische verbeteringen.

Toch is UNIZO zeker nog lang niet gelukkig over de ganse lijn. "We delen in de frustratie van de bedrijven en sectoren die intussen nog altijd verplicht gesloten blijven en in dus nog geen stap verder staan: bowling- en biljartzalen, gaminghallen, binnenspeeltuinen, discotheken... Samen met hen snakken we naar een concreet uitzicht op heropening. Hoog tijd dat het Overlegcomité daar concreter over wordt", beklemtoont Danny Van Assche van UNIZO.

UNIZO hamert andermaal op een aanpassing van de quarantaineregels voor gevaccineerden. "Er moet zeker ook een oplossing komen voor de vele gesloten klassen in het onderwijs, die nu voor extra veel afwezigheden zorgen in onze bedrijven."

UNIZO rekent er op dat het parlementair debat over een vaccinatiplicht nu snel tot een effectieve verplichting zal leiden.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be