UNIZO reageert tevreden op de vele investeringen die de Vlaamse regering aankondigt in haar Septemberverklaring, nu de relance op volle snelheid komt. Zoals de investeringen in opleiding, in extra laadpalen voor elektrische wagens, in fietsinfrastructuur, in premies voor duurzame energie... "Maar daarnaast moet ook de arbeidskrapte doortastend worden aangepakt, om te voorkomen dat de relance wordt afgeremd", waarschuwt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"De keuze voor de jobbonus is daarbij niet de onze, gezien het doel hiervan al of federaal niveau werd bereikt met de verhoging van de minimumlonen", gaat Danny Van Assche verder. "Maar liever dit arbeidsmarktintstrument dan helemaal niets. Al zal deze jobbonus lang niet volstaan om de krapte op te lossen. En al zeker niet om de noodzakelijke arbeidsmobiliteit op te krikken, gezien enkel wie in Vlaanderen woont - dus geen Brusselaars of Walen - ervoor in aanmerking komt. Hier blijven we op onze honger zitten."

"We stellen helaas ook vast dat Vlaanderen opnieuw bespaart op lastenverlagingen op arbeid, en dan nog voor oudere werknemers. Net de groep met de laagste tewerkstellingsgraad en de hoogste kostprijs", betreurt Danny Van Assche van UNIZO.

Ook op vlak van kinderopvang moeten er volgens UNIZO nog tanden bijgestoken worden.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be