UNIZO reageert opgetogen nu toch al zeker in Vlaanderen de mondmaskerplicht in winkels verdwijnt, voor klanten en personeel. "Een logische beslissing, gelet op de torenhoge vaccinatiegraad in Vlaanderen", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.  "Uiteraard hopen we dat ook de andere gewesten, en in het bijzonder Brussel de vaccinatiegraad bereiken die deze belangrijke versoepeling mogelijk maakt."

UNIZO betreurt intussen - en begrijpt niet - dat de mondmaskerplicht behouden blijft voor alle contactberoepen, terwijl de organisatie had aangedrongen op een afschaffing bij de niet-medische contactberoepen. "Deze beslissing valt niet te rijmen met het verdwijnen van de afstandsregels op heel veel plaatsen." vindt Danny Van Assche van UNIZO"Als we elkaar weer vrij kunnen ontmoeten zonder mondmasker of afstand op evenementen binnen tot 500 bezoekers, dan moet dat ook bij pakweg de kapper of het beautysalon kunnen. Zeker als daarbij nog handhygiëne regels worden in acht genomen."

UNIZO deelt intussen ook volop in de opluchting van de discotheekuitbaters die als laatste sector in de rij op 1 oktober eindelijk weer open mogen, zij het dan met het Covid Save Ticket. "Het is voor sectoren als deze, die nog uit het dal aan het kruipen zijn, of nu pas aan hun relance kunnen beginnen, dat we nog een allerlaatste verlenging vragen van het enkel overbruggingsrecht en de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht", aldus Danny Van Assche.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be