Nu zowel de opname- als besmettingscijfers eindelijk ten goede zijn gekeerd, dringt UNIZO er bij het Overlegcomité op aan om de Paaspauze af te ronden. "Voor ons betekent dat dus de heropening van de grenzen op 19 april, samen met de scholen en de volledige heropening van de niet-essentiële winkels en contactberoepen op 26 april", windt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO er geen doekjes om. "Daarnaast zien we momenteel geen redenen om de vooropgestelde datum van 1 mei voor de heropstart van andere sectoren, waaronder de horeca, de fitnesscentra, de kermissen, bepaalde cultuur- en andere evenementen... naar achter te schuiven."

"Er zit geen rek meer op de financiële draagkracht en mentale weerbaarheid van onze ondernemers", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO.

UNIZO waarschuwt dat opnieuw morrelen aan de vooropgestelde heropeningsdata het motivatipeil van zelfstandigen en kmo's tot onder een absoluut vriespunt zou laten zakken. "Ik vrees dat er steeds meer de handdoek in de ring gaan gooien. En waar staan we dan?"

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be