Quarantaine"De versoepeling van de quarantaineregels kan nu absoluut niet meer wachten!" Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, liet zich deze niet mis te verstane boodschap eind vorig jaar al ontvallen. "En de situatie wordt met de dag nijpender. Als de overheid niet heel snel ingrijpt, stevenen we binnen de kortst mogelijke keren af op een onoverkomelijk afwezigheidsprobleem voor onze bedrijven. Zeker wanneer de scholen volgende week opnieuw opengaan is met de huidige quarantaineregels het hek van de dam."

Naast de afwezigheidsproblematiek hebben de quarantaineregels ook een bijzonder negatieve impact op de omzetten in handel en horeca, benadrukt UNIZO nog.

"Heel wat landen zijn ons al voorgegaan in het aanpassen van de quarantaineregels. En als zelfs de virologen hier met wetenschappelijke argumenten in meegaan, waarop wachten we dan nog?", klinkt het retorisch bij Danny Van Assche.

"Wie volledig gevaccineerd is, geen symptomen heeft en een negatieve coronatest aflegt, zo snel mogelijk na een vastgesteld hoogrisicocontact, moet meteen uit quarantaine kunnen", herhaalt Danny Van Assche het UNIZO-pleidooi. "Ook voor wie als gevaccineerde besmet is maar geen symptomen heeft, duurt de quarantaine momenteel veel te lang. Andere landen tonen de weg om hier efficiënter mee om te gaan."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be