Na maanden online vertoeven, zorgt UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel voor een gloednieuw offline traject. LABO staat voor Lady Bosses en wil vrouwelijke ondernemers met elkaar verbinden. 10 authentieke onderneemsters zullen binnen LABO van elkaar leren en elkaar doen groeien.  Dat het vrouwelijk ondernemerschap in de lift zit, is duidelijk. De laatste 10 jaar was  er een stijging op te meten van maar liefst 38%. Vandaag is ruim 1 op 3 zelfstandige ondernemers een vrouw.

Lena Laurent, projectbegeleider bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “De kracht van LABO zit hem in de intimiteit van het netwerk. Het wordt een echte safe space. Omdat iedereen ondernemersverhalen en inzichten deelt, laten de sessies toe om te verbinden en bij te leren van elkaar. Voor dit traject richten we ons dus vooral op onderneemsters die willen bijleren en bereid zijn zich door anderen te laten inspireren. Die eigenschappen staan vaak gelijk aan vrouwen die durven investeren in zichzelf en voor de nodige portie zelfzorg en groei gaan.”

De deelnemers worden gedurende de sessies vergezeld van inspirerende toptrainers die met kennis en tools komen aandraven. Algemene (zelf)kennis, skills en ondernemerschap worden bijgeschaafd. Wie de trainers worden of wat ze bijleren, dat bepalen de onderneemsters zelf! Op die manier kan écht ingezoomd worden op de noden en verwachtingen.

Authentiek copywriter en verbindend onderneemster Kristien De Ceulaer van Tulips & Cake neemt de onderneemsters mee op sleeptouw: “De deelnemers beslissen zélf wat ze leren. In samenspraak met de groep worden noden en verwachtingen besproken en beslissen we welke professionele sprekers en experten we uitnodigen. Een interessant leerparcours op maat is verzekerd! Het doel is duidelijk: het beste uit jezelf en je bedrijf halen.” 

Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Meer en meer vrouwen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Met LABO pikken we hierop in en willen we dit cijfer verder opkrikken. We bieden een antwoord op vragen en uitdagingen van vrouwelijke ondernemers, zorgen voor een vertrouwd klankbord en bieden de mogelijkheid om van elkaar te leren dankzij een groep gelijkgestemde onderneemsters.”

Lien Vandereycken van Karma Koma schreef zich als een van de eersten in: “Elke ondernemer heeft vandaag baat bij een goed netwerk en een oprecht klankbord. Toen UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel dit LABO-traject voor vrouwelijke ondernemers lanceerde en bleek dat we ook nog eens zélf de inhoud of thema’s kunnen invullen, was mijn keuze snel gemaakt. Ik kijk er alvast naar uit!”

Hoe gaat het in zijn werk? 

De kracht van LABO ligt bij de onderneemsters, die samen hun eigen traject bepalen. Ieders groeiuitdagingen worden professioneel aangepakt. Leren van experten, elkaar en jezelf is de rode draad van dit netwerk voor ondernemende vrouwen. De start ligt vast. De inhoud en data van de volgende bijeenkomsten bepalen de deelnemers volledig zelf.

Praktische details

De eerste sessie start op 4 juni bij Tulips & Cake in Korbeek-Lo.  Op die dag vindt de kennismaking én de brainstorm over de thema’s plaats. De resterende data worden in samenspraak met de deelnemers bepaald.

Volg je ook graag een LABO-traject? 
Stuur een mailtje naar lena.laurent@unizo.be. Zij houdt je op de hoogte van volgende sessies.  Meer informatie vind je alvast op www.unizo.be/labo