Jaarlijks reikt UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel het Handmade In Belgium-label (of kortweg HIB-label) uit aan makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten. Het afgelopen jaar mochten maar liefst 15 ondernemers het authenticiteitslabel ontvangen.

“Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar authentieke, handgemaakte producten die lokaal geproduceerd zijn en waar duurzame processen achter schuil gaan. Dat is nu net waar het HIB-label van UNIZO voor staat. Met het label willen we vakmanschap in de kijker zetten en de aandacht van het publiek trekken bij de vele ambachtelijke makers die ons land telt.” licht Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel toe.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo oefenen ze hun activiteit in hoofdberoep uit, hebben ze maximum twintig werknemers in dienst en is hun product voor minstens 50 procent ‘handmade’. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

De vakmannen en -vrouwen aan wie UNIZO dit authenticiteitslabel toekent binnen de provincie Vlaams-Brabant & Brussel zijn:

Bekijk onze HIB'ers van 2021 hier.

Voor meer informatie contacteer liedewij.verbiest@unizo.be of 0471 72 41 57