“Er is niet veel meer nodig om het ondernemersvertrouwen verder te doen kelderen.” Met die niet mis te verstane boodschap waarschuwt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, het Overlegcomité van morgen. “Bijkomende beperkingen, laat staan een lockdown, zouden nefast zijn voor onze ondernemers, hun bedrijven en hun werknemers.”

Gisteren publiceerde UNIZO nog de dramatische cijfers van haar KMO-Barometer voor het vierde kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt hoe het ondernemersvertrouwen, in het bijzonder bij zelfstandigen en kmo’s een diepe duik heeft gemaakt, naar -6,9 procentpunt, komende van +9,9 procentpunt in het derde kwartaal. “De veerkracht en het incasseringsvermogen van onze kmo’s zijn groot maar niet eindeloos. En net onze kmo’s bevinden zich in de zwaarst door covid getroffen sectoren. Nu te ver gaan in bijkomende beperkende maatregelen zou de veer van onze ondernemers wel eens fataal kunnen breken”, vreest Danny Van Assche.

Het maximaal handhaven van de geldende regels, in combinatie met een full speed boostercampagne – om de zwaarst getroffen sectoern zo snel mogelijk te kunnen bevrijden – is wat UNIZO betreft “the way tot go”.

Info: Lees hier de gisteren gepubliceerde, verontrustende resultaten van onze KMO-Barometer...

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be