In 1932 trok Frans Roosens de straten op met paard en kar om boter en eieren te vervoeren. In de jaren die volgen is Roosens Transport uitgegroeid tot een volwaardige transportfirma. Het Antwerpse familiebedrijf telt vandaag de dag 73 chauffeurs. En die volgen allemaal de verplichte code 95-opleiding bij nxtpro. Al 12 jaar lang. “Op nxtpro kunnen we rekenen.”

Transportbedrijf in hart en nieren

“De hoofdactiviteit van Roosens Transport is containertransport, maar we doen ook diepladertransport, tanktransport en conventioneel transport”, vertelt Karolien Van Duyse. Samen met haar man, Stephan Roosens, leidt Karolien het familiebedrijf. “Wij zijn de vierde generatie die aan het roer staat van Roosens Transport”, legt ze uit.

Van paard en kar naar vrachtwagens

“Het begon allemaal bij Frans Roosens, de overgrootvader van mijn man. Hij trok met paard en kar door de haven van Antwerpen. Na enkele jaren schakelde hij over naar een vrachtwagen. Dat was in het Antwerpen van de jaren ’30 behoorlijk vooruitstrevend.” Sindsdien wordt het familiebedrijf doorgegeven van vader op zoon en is het uitgegroeid tot een modern transportbedrijf. “En we blijven groeien”, verduidelijk Karolien. “Vandaag hebben we 73 chauffeurs in dienst en willen we uitbreiden naar 100.”

Code 95

Om wettelijk in orde te zijn, moeten die 73 chauffeurs over een code 95-attest beschikken. “Dat is een code op je rijbewijs die je vakbekwaamheid aantoont”, vertelt Wim De Keyser, opleidingscoördinator bij nxtpro. “Zo’n attest is verplicht voor iedereen die personen of goederen vervoert. Om het attest te verwerven of te behouden, moet je om de vijf jaar nascholing volgen bij een erkend opleidingscentrum, zoals nxtpro.”

Trouwe klant bij nxtpro

“Al onze chauffeurs volgen de code 95-opleidingen bij nxtpro”, vertelt Karolien. “En dat al zo’n 12 jaar lang. Eigenlijk zitten we al bij nxtpro sinds de invoering van code-95. Wim kwam toen bij ons langs en dat klikte meteen. Sindsdien zijn we niet meer weggegaan bij hen.”

Met meer zelfvertrouwen achter het stuur

“Onze chauffeurs komen altijd tevreden terug van hun code 95-opleiding”, zegt Karolien. “Ze leren elke keer iets nieuws bij en zitten nadien met meer zelfvertrouwen achter het stuur.  De modules defensief rijden, omgaan met agressie, ecodrive en ladingzekering, vonden ze bijvoorbeeld heel leerrijk.”

Code 95 blijft boeiend

“Wat ik zo apprecieer aan nxtpro is dat ze regelmatig hun code 95-opleiding vernieuwen. Ze kiezen eens voor een andere docent of voegen nieuwe modules toe. Zo blijft het toch elke keer boeiend voor onze chauffeurs.”

“We vinden het belangrijk dat de chauffeurs die de opleiding volgen gemotiveerd blijven”, zegt Wim. “Het is een verplichte opleiding, maar de chauffeurs mogen niet met tegenzin naar hier komen. Daarom gaan we regelmatig op zoek naar manieren om onze modules te verfrissen.”

Het geheim van een duurzame relatie

“Omdat we al zo lang samenwerken, voelt nxtpro heel goed aan waar ons bedrijf nood aan heeft. De communicatie met hen loopt ook uiterst vlot. Daar hecht ik veel belang aan. Wim en Kristel zijn altijd bereikbaar en geven correcte voorstellen en antwoorden op onze vragen. In de loop der jaren hebben we een duurzame relatie opgebouwd en vertrouw ik hen voor de volle honderd procent.”

Heb jij ook nood aan een vertrouwde haven voor de code 95-opleidingen? 

Contacteer dan de experts van nxtpro