Technologie vereenvoudigen voor bedrijven

SAP Belux is marktleider op het vlak van software voor bedrijfsapplicaties. De onderneming helpt grote en kleine bedrijven uit alle sectoren om hun bedrijf zo efficiënt mogelijk te runnen dankzij software op maat. Pierre Pien, HXM Customer Success Partner, zegt het als volgt: “Wij maken technologie voor bedrijven eenvoudiger, zodat ze onze software kunnen gebruiken zoals zij dat willen. Zonder onderbreking.” Zo’n 300 medewerkers zetten zich dagelijks in om deze missie waar te maken.

Diversiteit in de breedste zin van het woord

Met meer dan 15 nationaliteiten in dienst scoort SAP Belux uitstekend wat betreft culturele diversiteit. Een significant aandeel van de medewerkers komt zelfs van buiten Europa. De man-vrouwverhouding – 68/32- toont bovendien aan dat de IT-dienstverlener allesbehalve een mannenbastion is, ook als we kijken naar de leidinggevende functies. Maar voor SAP Belux gaat diversiteit verder dan geslacht en huidskleur.

Zo is er ook een sterke LGBT-gemeenschap binnen het netwerk, genaamd ‘Pride@SAP belgium’. Ook handicap en pluraliteit van meningen vallen onder de scope van diversiteit bij SAP Belux. Pierre Pien voegt daaraan toe: “We hebben onlangs het Diversiteitslabel van Actiris gekregen. We willen nu als ambassadeur andere bedrijven in Brussel inspireren. Zo hebben we onlangs deelgenomen aan Actiris-workshops voor vrouwelijke werkzoekenden.”

Inclusie die van onderuit groeit

Het grootste deel van de ‘Diversity & Inclusion (D&I)’-activiteiten wordt beheerd door een lokale D&I-groep die zeer actief is. Met steun van het management is het de dynamiek van de collega’s in deze groep die het verschil maakt. “Zij zijn de drijvende kracht achter onze prestaties op het vlak van diversiteit en inclusie”, aldus Pierre Pien.

“ONZE D&I-GROEP IS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER ONZE PRESTATIES OP HET VLAK VAN DIVERSITEIT EN INCLUSIE.”- Pierre Pien, HXM Customer Success Partner SAP Belux.

Ook welkom zonder masterdiploma

Om tot diverse teams te komen, moet je uiteraard ook divers aanwerven. Als softwarebedrijf beschikt SAP Belux over tools om bijvoorbeeld de genderneutraliteit te verbeteren in functieomschrijvingen. En aangezien voor de meest vacatures - naast aantal jaren ervaring - enkel de kennis van het Frans, Engels of Nederlands is vereist, staat het softwarebedrijf ook open voor mensen zonder masterdiploma. Pierre Pien besluit dan ook met een oproep: “Bezoek onze vacaturpagina en waag je kans om bij ons aan de slag te gaan. Je komt terecht in een bedrijf dat diversiteit omarmt. Maak deel uit van ons team en je zal zien dat we samen geweldige dingen zullen doen.”