Smaakmeesters sinds 1908

Walravens NV bereidt vlees, gevogelte en vegetarische alternatieven voor horeca en grootkeukens. Ze noemen zichzelf een Brusselse bende bon-vivants. Het fundament van de onderneming werd in 1908 gelegd door twee florissante beenhouwerijen. Vandaag is Walravens gevestigd in Jette en telt het bedrijf 45 enthousiaste werknemers. Aan het hoofd van het familiebedrijf staan Bernard Walravens en zijn zus Anne.

Divers vlees in de kuip

Voor Walravens betent diversiteit kansen geven aan mensen om hun talenten te ontwikkelen. Leeftijd, geslacht, kleur, origine, taal of godsdienst spelen geen rol. Bernard Walravens, CEO, vult aan: “Onze medewerkers zijn een weerspiegeling van de demografische realiteit in Brussel. Zo is 50 procent van onze mensen van niet-Belgische afkomst. De helft daarvan heeft Afrikaanse roots en de andere helft is afkomstig uit andere Europese landen. Op het vlak van gender is de man-vrouwverhouding fiftyfifty voor administratieve functies en 80/20 in productie.

Talent en goesting om te werken

Voor Bernard Walravens zijn iemands talenten en interesses, maar ook de goesting om te werken essentieel bij de aanwerving en evaluatie. “Wij werven aan en evalueren mensen uitsluitend op basis van de objectieve criteria die we bij elke jobomschrijving definiëren”, aldus Bernard. Respect en gelijke kansen zijn daarbij dagelijks belangrijke waarden in de bedrijfsvoering. Het familiebedrijf kiest er vanuit die filosofie bewust voor om geen KPI’s te kleven op diversiteit.

Elke medewerker telt (en leert!)

Fatiha Sakouri is van Marokkaanse afkomst en zij werkt al 21 jaar als polyvalente productiemedewerker bij Walravens. Ze voelt zich erg gewaardeerd in het bedrijf en ze krijgt kansen om te groeien en te leren. “Ik leer hier dagelijks bij. Elke medewerker krijgt de ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Iedereen telt mee. We staan voor elkaar klaar en dat is gewoon onbetaalbaar”, besluit Fatiha.