De UNIZO INNOVATIEFORA

Informatie – inspiratie – ervaringsuitwisseling – netwerken - individuele begeleiding

Innovatie betekent letterlijk vernieuwing. Via digitalisering en het implementeren van nieuwe technologieën worden producten, diensten en processen sneller, beter en succesvoller.  

In de UNIZO INNOVATIEFORA leer je, samen met collega- ondernemers en in dialoog met experten, hoe digitalisering en/of technologie jouw bedrijf performanter, efficiënter, klantvriendelijker en duurzamer kan maken. De innovaties die aan bod komen, bestaan al en hebben hun succes bewezen. Het zijn geen hightech oplossingen, maar concrete toepassingen met een grote meerwaarde voor jouw bedrijf. UNIZO biedt jou een unieke kans om op zoek te gaan naar de innovatie(s) die jouw onderneming een boost kan geven.

En je staat er niet alleen voor. Via informatiesessies, ervaringsuitwisseling met collega’s en een persoonlijk begeleidingstraject helpen wij jou op weg.

Traject Retail

Heeft de klassieke, fysieke winkel nog toekomst ?

Meer info

Traject Energie

Is jouw energiefactuur te hoog of wil je inzetten op duurzame energie?

Meer info

Traject Zorgtechnologie

Wil jij via technologie en digitalisering efficiënter met je patiënten samenwerken? 

Meer info

Traject Digitalisering

Hoe kan jij met digitale technologie innoveren?

Meer info

Traject Transport & Logistiek: VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

Meer info

Traject Voeding

Flanders' FOOD, het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie wil samen met UNIZO de bakker en patissiers ondersteunen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Via het InnoBakker-traject en het lerende netwerk hierrond, zullen zowel op een theoretische als praktische manier innovatieve oplossingen worden aangereikt voor deze uitdagingen. 

Meer info

De INNOVATIEFORA zijn niet hetzelfde als de UNIZO Ondernemersfora. Bij de innovatiefora zetten we meer in op individuele begeleidingen. Dit mag je verwachten van de innovatiefora: 

 • Innovatietechnologieën op maat van je bedrijf:    
  • je bouwt inspiratie en kennis op over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van de innovatie binnen de eigen ondernemingscontext
  • je evalueert actief de innovatie binnen de eigen ondernemingscontext
  • je krijgt een aanzet om de technologieën binnen de eigen ondernemingscontext toe te passen
 • Je krijgt via inspirerende cases en toegankelijke kennisdeling inzicht in de bredere toepassingsdomeinen van deze technologieën
 • We reiken je tools en handvaten aan om je te ‘empoweren’ in het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot de implementatie van digitale technologieën
 • Je kan er ervaringen en best practices delen onder peers om drempels tot innovatie weg te werken
 • Via gericht advies en doorverwijzing binnen het VLAIO-netwerk helpen we je op weg in het implementatieproces