Wist je dat er in België ruim 9 miljard euro aan openstaande facturen in rook opgaan. Gemiddeld verloor elk Belgische bedrijf op die manier een bedrag gelijk aan 2,8% van de totale omzet. Je hebt openstaande facturen. Je herinneringen blijven onbeantwoord? UNIZO en Intrum hebben de handen in elkaar geslagen om UNIZO-leden zo goed mogelijk te ondersteunen via de UNIZO incassoservice.

Optie 1: Aanmaning

Je hebt openstaande facturen. Je herinneringen blijven onbeantwoord? Maar je wilt nog even wachten om de grotere middelen in te schakelen? In samenwerking met Intrum sturen we je schuldenaar een laatste stevige aanmaning. Helemaal gratis voor UNIZO leden! 

Concreet: Deze service omvat het versturen van één brief naar de klant van het UNIZO-lid, in naam van het UNIZO-lid. Op basis van gegevens overgemaakt door het UNIZO-lid via de optie aanmaningsservice maakt Intrum een aanmaningsbrief op conform de regelgeving waarna deze via gewone post wordt uitgestuurd binnen de 48 uur na registratie. Geïnde gelden qua hoofdsom, schadebeding en/of intresten worden integraal door de klant aan het desbetreffend UNIZO-lid vereffend. Verdere opvolging dient te gebeuren door het UNIZO-lid. Bij niet of onvolledige betaling, behoudt het UNIZO-lid het recht om al dan niet beroep te doen op de incassoservice van Intrum. 

Dit ledenvoordeel gebruiken?

Deze inhoud is enkel voor UNIZO-leden, log in met je UNIZO account of word nu lid.

Optie 2: Incasso

Als herinneringen en aanmaningen niets meer uithalen, dan is het tijd voor een gespecialiseerde aanpak. UNIZO en het incassokantoor Intrum werkten hiervoor een bijzonder gunstige regeling uit exclusief voor UNIZO-leden.

De gunstige voorwaarden van de UNIZO incassoservice:

Dit ledenvoordeel gebruiken?

Deze inhoud is enkel voor UNIZO-leden, log in met je UNIZO account of word nu lid.

Word lid van UNIZO
en vraag aan!