“De war for talent woedt volop”. We worden tegenwoordig om de oren geslagen met deze uitspraak, maar het gaat dan ook om een hardnekkig probleem, zeker in België. Er zijn immers nergens zoveel openstaande vacatures als in ons land en er heerst een helse strijd met geschikt personeel als inzet. De huidige krapte op de arbeidsmarkt daagt HR-professionals en bedrijven bijgevolg uit om grondig na te denken over manieren om talentvolle medewerkers aan te trekken én te behouden. Hoewel ze steeds creatievere manieren bedenken om het aantal ingevulde vacatures op te krikken, volstaan deze inspanningen niet. Volgens Joris Philips, directeur van VDAB Limburg, en Jo Brouns, Vlaams minister van Werk (CD&V), is er dan ook een grote behoefte aan initiatieven en praktische oplossingen om de druk op de ketel te verlichten.

Future proof HR met #HRFactory

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, staken Ben Lambrechts (algemeen directeur van Hogeschool PXL) en Dirk Vanstipelen (directeur van SyntraPXL) de koppen bij elkaar en kwamen op de proppen met de gloednieuwe #HRFactory. Dat samenwerkingsverband tussen Hogeschool PXL, SyntraPXL en PXL-NeXT bundelt de expertise van deze onderwijsinstellingen en fungeert als one-stop shop van HR-opleidingen, -diensten en -onderzoek. Dankzij de multidisciplinaire aanpak met hands-on opleidingen bij SyntraPXL, bacheloropleidingen bij Hogeschool PXL en opleidingen gericht op professionals bij PXL-NeXT biedt #HRFactory het gepaste antwoord op de immer veranderende behoeften van het werkveld.

Naast het creëren van verwevenheid tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld versterkt de #HRFactory ook de HR-community door op regelmatige basis keynotes, panelgesprekken en werksessies rond HR te organiseren. Tijdens het officiële lanceringevent op 9 maart 2023 zal overigens ook onmiddellijk de eerste keynote plaatsvinden. Internationaal keynotespreker Richard van Hooijdonk zal als futurist en trendwatcher zijn visie op de toekomst van werk en HR onthullen. 

Meer info over #HRFactory en inschrijven voor het event kan op www.pxl-next.be/hrfactory-experience-real-taste-hr