De kogel is door de kerk. Leen Wouters is met Studio Green Jack dé Starter van het Jaar 2022 in Vlaams-Brabant & Brussel. Leen overtuigde met Studio Green Jack de jury van haar creativiteit en meerwaarde als fotograaf & foodstyliste. Als provinciaal laureaat strijdt ze nu mee om de nationale titel die UNIZO uitreikt aan inspirerende rolmodellen die afgelopen jaar de sprong als ondernemer in hoofdberoep waagden.

Leen Wouters uit Overijse mag zichzelf een jaar lang provinciaal Starter van het Jaar noemen. Als zaakvoerder van Studio Green Jack sleept ze de titel van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel in de wacht.

Studio Green Jack kan je inschakelen als foodstyliste, fotograaf, receptontwikkelaar én kok. Zo maakte Leen recent nog vier kleine kookboekjes voor Piet Huysentruyt en ontwierp ze op vraag van het merk Imperial een eclair voor het WK voetbal.

Leen wist de jury te overtuigen met haar duidelijke focus en creativiteit. Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Leen bracht een sterke pitch, kon uitpakken met mooie omzetcijfers en overtuigde met haar ondernemingszin. In een sector die met heel wat uitdagingen geconfronteerd wordt, weet ze zich toe te leggen op de nichemarkt van food fotografie en kan ze zich onderscheiden. Haar voorliefde voor lokale producten overheerst, in hetgeen ze doet maar ook in de manier waarop. Ze startte in bijberoep en waagde in 2022 uiteindelijk de sprong in hoofdberoep."

De drempel om in hoofdberoep een eigen zaak te starten, stijgt. Dat blijkt uit een analyse die UNIZO deed op basis van cijfers van GraydonCreditsafe. “Het belang van starters voor onze economie mag niet onderschat worden. Zij zorgen voor innovatie, creatieve ideeën en spelen in op nieuwe maatschappelijke trends. We moeten er dus nauwlettend op toezien dat de statersmotor niet sputtert”, aldus Elke Tielemans.

Met de verkiezing 'Starter van het Jaar' zet UNIZO jaarlijks inspirerende rolmodellen in de kijker die het afgelopen jaar de sprong waagden naar het ondernemerschap. Leen Wouters volgt Valerie De Ketelaere van Bazaar Trottroir op en is daarmee de achtste provinciale Starter van het Jaar. Op 23 februari wordt de nationale winnaar bekend gemaakt.