Wat kan je verwachten?

  • Ondernemerspraat: laat je inspireren door panelgesprekken met ondernemers die ooit op de plek stonden waar jij nu staat. 

  • Experten aan het woord: ontdek hoe je financiering regelt, waarom een solide ondernemingsplan cruciaal is, welke ondernemingsvorm het beste bij jou past, hoe je aan je marketingplan begint, en nog veel meer!

 

Online Starterscongres
Online Starterscongres
Online Starterscongres
Online Starterscongres

Ontdek onze andere activiteiten en aanbod voor starters

Startersplatform

Dé tool om aan je digitaal ondernemingsplan te schrijven, aangevuld met tientallen video's, handige documenten en downloads om mee aan de slag te gaan.

Traject Starten

Bouw samen met je coach aan een ijzersterk plan en vergroot zo je slaagkansen als nieuwe ondernemer.

Online infosessies

Samen met jou staan we stil bij alle praktische zaken die bij de opstart komen kijken. Denk maar aan zaken als jouw sociaal statuut, de ondernemingsvorm en eventuele vergunningen.


Dit was het Online Starterscongres

Programma

  • 12u – 13u: Ondernemerspraat ‘Duurzaam ondernemen: innovatie en creativiteit voor een betere wereld.’ Ontdek hoe deze drie ondernemers hun steentje bijdragen.

  • 13u – 14u: Experten aan het woord: thematische infosessies

  • 14u – 15u: Netwerktafels: online contacten leggen

  • 15u – 16u: Experten aan het woord: thematische infosessies

  • 16u – 17u: Ondernemerspraat ‘Solo ondernemerschap: hoe overwin je obstakels en sta je er echt alleen voor?’ Luister naar het verhaal van deze drie ondernemers en ontdek hoe zij hiermee omgaan.

Ondernemerspraat - Duurzaam Ondernemen 12u - 13u

Foodmaker – Lieven Vanlommel

Het was voorbestemd dat Lieven Vanlommel zou gaan ondernemen in voedingssector. Zijn overgrootouders verkochten al groenten en fruit en zijn moeder was eind jaren tachtig de bezieler van saladebowls met een yoghurt dressing. Hij groeide dus letterlijk op tussen de groenten en begon zijn eerste bedrijf al op 18-jarige leeftijd. Vandaag kan je Foodmaker maaltijdboxen bestellen, hebben ze eigen restaurants en hebben ze food bars in supermarktketens. Zo zijn ze elke dag bezig met hun missie na te leven: ‘Gezonde voeding voor iedereen toegankelijk maken’.  

Lieven Vanlommel Foodmaker

Mic Mac Minuscule – Jona Mukabalisa

Jona en Gert hadden bewust geen geboortelijst opgesteld toen ze ouders werden, omdat ze hun babyspullen het liefste tweedehands wilden kopen. Toch kregen ze een heleboel cadeaus, soms spullen die ze niet nodig hadden of ook tweedehands hadden kunnen kopen. Mic Mac Minuscule wil hier een alternatief voor voorzien. Ze helpen milieubewuste toekomstige ouders of ouders die zich vragen stellen bij de hoge prijs en beperkte duur van nieuwe babyspullen bij het opstellen van een geboortelijst met tweedehands babyspulletjes. Enter ‘Hippe tweedehands geboortelijsten’. Zo willen ze dat de tweedehandsmarkt opnieuw een aantrekkelijk alternatief wordt om babyspullen te kopen.  

Mic Mac Minuscule – Jona Mukabalisa

Juna Fae - Stefanie Koulouris

Juna Fae is een Belgisch juwelenmerk dat werd opgericht door de 3 zussen Stefanie, Nathalie en Lisa. In de modesector is duurzaam ondernemen al langer een hot topic. Echter merkten de zussen op dat er in het segment van de luxejuwelen nog veel terughoudendheid was. Daar wilden de zussen verandering in brengen. Bij hen draait alles rond duurzaamheid. Zo werken zij uitsluitend met gekweekte diamanten en zijn hun leveranciers CO2-neutraal. Wat zij nog meer doen in het kader van duurzaamheid ontdek je op 26 oktober. 

Juna Fae team

Ondernemerspraat - Solo Ondernemen 16u - 17u

De Gele Flamingo – Sophie Claes

De baby-, kinder- en lifestylewinkel De Gele Flamingo van Sophie Claes bestaat dit jaar 10 jaar. Het ideale moment om Sophie uit te nodigen. De Gele Flamingo, wat startte als een webshop voor babyspullen, is vandaag een totaal baby-, kinder- en lifestylewinkel. In 2018 werd het uitgebreid met online geboortelijsten en in 2021 ging de fysieke winkel open. Zo wil ze toekomstige ouders van een eerste kindje de extra uitleg kunnen aanbieden. Vandaag telt De Gele Flamingo al 14 werknemers en zijn ze klaar om in het buitenland marktaandeel in te winnen. 

De Gele Flamingo – Sophie Claes

Runners’ lab – Koen Wilssens

Jempi Wilssens – de vader van Koen – is in 1980 gestart met een loopspeciaalzaak. Met een eigen ontworpen meetsysteem kreeg je er de juiste schoen voor jouw voet. Deze loopscan vormde de basis voor een technologie die vandaag wereldwijd gebruikt wordt. 11 jaar geleden heeft Koen de fakkel overgenomen en de zaak verder uitgebouwd tot wat het vandaag is. 4 nieuwe fysieke winkels, een webshop en een omzet die al 10 jaar lang in stijgende lijn gaat. Zijn missie? “Mensen inspireren en motiveren om te sporten en te lopen”.  

Runners’ lab – Koen Wilssens

Tomorrow.be - Alexander Synhaeve

In 2019 richtte Alexander Tomorrow.be op, een videorecruitment agency dat start-ups, scale-ups, kmo’s én corporates helpt om talent aan te trekken door middel van gerichte online rekruteringsvideo’s. Tomorrow.be speelt zo in op de onzekerheid van werkzoekenden of ze bij een bepaald bedrijf en team zouden passen, en langs de andere kant kunnen bedrijven zich aan de buitenwereld presenteren om zo het juiste talent aan te trekken. En win-win verhaal dus! Na enkele jaren haalde Alexander een co-founder aan boord, en nu zijn ze samen de markt aan het veroveren. 

Tomorrow.be - Alexander Synhaeve

Experten aan het woord

UUR ROOM 1 ROOM 2
13u00 VLAIO: Ontdek de ondersteuningsmogelijkheden vanuit de Vlaamse overheid Dexxter: Alles wat je moet weten over aftrekbare beroepskosten
13u30 PMV: Welke financieringsmogelijkheden heb ik als starter? UNIZO: First things first: het Business Model Canvas
15u00 UNIZO: Hoe kan jij Chat GPT gebruiken in jouw zaak? Van sociale media tot reviews Proximus: Tips en tricks voor een sterke online aanwezigheid
15u30 Liantis: Een bedrijf opstarten doe je in 4 stappen KBC: Welke verzekeringen sluit ik best af als ondernemer?

Netwerktafels 14u - 15u

Pitch je idee

Je hebt je idee in je hoofd, maar het komt er niet altijd makkelijk uit? Pitch je idee naar andere kandidaat-ondernemers en stuur bij ons basis van hun feedback! 

Prijszetting

Welke prijs wil je vragen voor jouw product of dienst? En wat zijn je klanten bereid om te betalen? Wissel gedachten uit met andere ondernemers in spé en leer van elkaar.

Hoe breng ik mijn doelgroep in kaart?

Om je product of dienst af te stemmen op de noden van jouw doelgroep, moet je eerst je doelgroep goed in kaart gebracht hebben. Hoe doe je dit nu precies?

Circulair ondernemen

Heb je een ondernemersidee met een circulair businessmodel? Wissel hier ideeën uit met andere duurzame ondernemers.

Hoe maak ik mij online kenbaar?

Op welke kanalen moet ik aanwezig zijn om mijn doelgroep het best te bereiken? Ga in conversatie met andere ondernemers en leer van elkaar.

Projectpartners