Fase 1: De Basisanalyse

Fase 1 bestaat uit een intakegesprek, waarbij we jouw verwachtingen en noden bij de geplande bedrijfsoverdracht in kaart brengen. De expert evalueert samen met jou of je zaak overdraagbaar is, je verwachtingen realistisch zijn én haalbaar voor een potentiële koper. Je krijgt dus als ondernemer een inzicht in de verkoopbaarheid van jouw onderneming.

Het intakegesprek
Het intakegesprek
Het intakegesprek
Het intakegesprek

Fase 2: Zijn jij en je bedrijf klaar voor de overdracht?

De overname-experten vullen samen met u de overnamescan® in.

Wat is de waarde van je onderneming?

Aan de hand van de jaarrekeningen (vennootschap) of fiscale aangiftes (eenmanszaak), de toekomstvooruitzichten van jouw bedrijf en de sector stellen de experts een waardering op.

Wie is de geschikte overnamekandidaat?

Onze experten schrijven het bedrijfsprofiel en de informatiebundel uit. Het (anonieme) bedrijfsprofiel is een gedetailleerde beschrijving van jouw onderneming in combinatie met de relevante kerncijfers, een krachtig beeld en inspirerende titel. 

UNIZO Waarderingstool

De prijs van je zaak bepalen? Maak gebruik van de UNIZO Waarderingstool.

Bedrijfsprofiel

Publiceer je eigen bedrijfsprofiel op Overnamemarkt.be.

Overnamescan

Ontdek of jouw bedrijf klaar is om over te laten met de Overnamescan.

Vind een overnemer of overlater op Overnamemarkt.be

Overnamemarkt.be, een initiatief van UNIZO,  is een open online overnameplatform waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. Naast het ‘matchen’ van beide partijen, wordt veel belang gehecht aan het online ter beschikking stellen van betrouwbare en relevante informatie over  het overnameproces. Er is ook ruimte voor verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed. Ben je van plan om een bestaand bedrijf over te nemen of jouw eigen onderneming over te laten, dan kan je steeds bij  Overnamemarkt.be terecht.

Ga naar Overnamemarkt.be

Ik wil advies op maat

Overnamemarkt
Overnamemarkt
Overnamemarkt
Overnamemarkt

Beluister onze podcast

Ik ga op pensioen. Wat nu met mijn onderneming?