Partners Dag van de Ondernemer

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Dag van de Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen
 

“U merkt het misschien niet onmiddellijk, maar ondernemers zijn écht overal waar u gaat of staat. Net daarom vinden ook wij het belangrijk om dicht bij hen te blijven. En dat bedoelen we letterlijk. Onze experts staan voor hen klaar met hun kennis en advies, en ze kunnen meer dan ooit bij ons terecht waar en wanneer ze maar willen.”

De uitdagingen voor een ondernemer zijn niet min: hij of zij moet nieuwsgierig zijn, openstaan voor wat er rondom hem of haar gebeurt, en de vinger aan de pols houden van de snel veranderende omgeving. Enkel zo ontstaan de goede businessideeën waar alles mee begint. En dan moet het eigenlijk nog starten: want zo’n businessplan verwezenlijken kost bloed, zweet en tranen. Een succesvolle ondernemer heeft veel baat bij een professioneel netwerk, met specialisten die kunnen helpen om het project op de rails te krijgen. 

Als bank-verzekeraar van hier willen we daar absoluut onze schouders onder zetten. We zien namelijk elke dag hoe moeilijk het is voor ondernemers om hun plannen te kunnen waarmaken. Daarom denken we graag met hen mee en zetten we onze kennis en middelen in om hun business te ondersteunen. Het maakt daarbij niet uit of ze starter zijn of al een succesvolle zaak hebben uitgebouwd. KBC wil ondernemers ook met elkaar verbinden en samen met hen een netwerk uitbouwen. Dat doen we via onze digitale platformen, maar uiteraard ook via onze experten die ook buiten de kantooruren voor hen klaar staan.

We zijn trots dat zoveel ondernemers KBC Bank & Verzekering kiezen als partner. Want ondernemers zorgen ervoor dat onze Vlaamse economie blijft draaien. En daarom verdienen ze ons respect.

Daniel Falque, CEO KBC België
www.kbc.be

Ook dit jaar steunt Proximus volop Dag van de Ondernemer. Want UNIZO en Proximus vormen al jaren een hecht partnerschap. Doel? Ondernemers zoals jou ondersteunen, inspireren, doen groeien.  

Want technologische innovaties openen een wereld van mogelijkheden: blijf bijvoorbeeld de concurrentie voor door digitaal op de kaart te staan. Zo vinden je klanten, maar ook je prospecten je makkelijk terug. Hoe begin je hieraan? Laat je bijstaan door een digitale expert die je aangepaste digitale oplossingen zal aanraden en samen met jou jouw zaak klaarmaakt voor de toekomst.  

Met Proximus Business je zaak vooruit helpen. We zien het jou al doen.

Think Possible                                     

www.proximus.be/business

"Liantis: dé compagnon de route voor ondernemende mensen"

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken.

“We willen ondernemerschap stimuleren en er via de kwaliteit van onze dienstverlening voor zorgen dat mensen vaker kiezen om te ondernemen”, stelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis.

Philip Van Eeckhoute
www.liantis.be 

Samen maken we de match

Bij VDAB staan we elke dag opnieuw klaar om werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden, want onze arbeidsmarkt is in beweging. Voor elke vacature gaan we op zoek naar een werkzoekende waarmee het klikt om hem daarna samen op te leiden. Met een opleiding op de werkvloer, want zo kan jouw ideale kandidaat alvast zijn vaardigheden en competenties inoefenen in jouw bedrijf.
Wil je je huidige werknemers up-to-date houden en bijscholen? Ook dan staat VDAB voor je klaar, met werknemersopleidingen op maat van jouw noden.
Zo maken we samen de match op de arbeidsmarkt.  

- Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB

Te veel zelfstandige bedrijfsleiders denken dat ze geen recht hebben op maaltijdcheques!
 
Ondernemers zijn de motor van de Belgische economie. Hun zin voor innovatie en creativiteit mag beloond worden. Toch denken veel zelfstandige bedrijfsleiders nog altijd dat zij – in tegenstelling tot alle anderen – geen recht hebben op maaltijdcheques. Ten onrechte.
En dat is jammer. Want zo lopen hardwerkende ondernemers de kans mis om hun inkomsten eenvoudig te optimaliseren:
 
  • Maaltijdcheques zijn tot 58% voordeliger dan een loonsverhoging.
  • Zelfstandigen kunnen tot €440 aftrekken van hun jaarlijkse belastinggrondslag dankzij de fiscale aftrekbaarheid van €2 per cheque.
  • Maaltijdcheques zijn vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen en persoonlijke inkomstenbelasting.
Je voordeel vereenvoudigd
Wat hebben alle succesvolle ondernemers met elkaar gemeen? Ze hebben het druk! Omdat ondernemers zich moeten kunnen concentreren op hun business zonder dat hun aandacht wordt afgeleid door administratieve rompslomp of kopzorgen over kosten, garanderen de maaltijdcheques van Sodexo een inkomstenoptimalisatie en een vereenvoudigd beheer van de administratie dankzij vergaande digitalisatie.
Maaltijdcheques zijn trouwens niet de enige oplossing om inkomsten te optimaliseren. Sodexo biedt nog tal van andere oplossingen voor zelfstandige bedrijfsleiders, zoals ecocheques of geschenkcheques. Die laatste werden onlangs trouwens nog aantrekkelijker, dankzij een verhoging van hun waarde als extralegaal voordeel.
Benieuwd hoe jij jezelf € 1.760 extra budget kunt schenken met de maaltijdcheques van Sodexo?
 
 
Onze teams staan tot je beschikking voor verdere informatie.
Jerome Lemouchoux
CEO