Partners Dag van de Ondernemer

Liantis

Gedreven compagnon de route voor ondernemers

Dag van de Ondernemer is het uitgelezen moment om de vele ondernemers in ons land één voor één in de spotlights te zetten en hen te bedanken voor hun inzet, passie - en vooral - hun doorzettingsvermogen.

Ik kan u alvast garanderen dat wij bij hr-dienstengroep Liantis, zot zijn van ondernemers. Ondernemende mensen kunnen bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met mensen: hun eigen sociaal statuut, alles rond het tewerkstellen van mensen, welzijn en preventie, het verzekeren van ondernemingsrisico’s en zo meer. Zo zorgen we dat ondernemers zich kunnen concentreren op hun passie, hun core business. Op het waarmaken van hun dromen.

En dat ondernemers gedreven zijn, dat staat buiten kijf. Dat ontdek je bijvoorbeeld in het verhaal van de jonge freelancer Annelin, in het inspirerend relaas van de doorwinterde zelfstandige Bart, of in de blog over student-zelfstandige Nicolas die ervoor koos om volop te gaan voor zijn passie. Als je leest hoe zij elk op hun eigen manier bouwen aan hun ondernemerstraject, dan kunnen we vanuit Liantis alleen maar trots zijn dat we al deze mensen dag in, dag uit mogen ondersteunen.
Beste ondernemers: bedankt, en reken op Liantis.
Want samen werkt!

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder Liantis
www.liantis.be

KBC

Na een uitdagende periode die iedereen geraakt heeft, glooit er stilaan licht aan het eind van de tunnel. De vaccinatiecampagne werpt zijn vruchten af en globaal gezien trekt de economie weer krachtig aan. Toch voelt iedereen aan dat het niet meer zal zijn zoals voorheen. De voorbije periode heeft veel menselijk leed met zich meegebracht, maar heeft ons ook nieuwe inzichten gegeven, nieuwe instrumenten leren ontdekken, en nieuwe vaardigheden geleerd. Dit schept nieuwe kansen voor ondernemers, al blijven er nog heel wat hobbels op de weg.
De arbeidsmarkt en de global supply chain hebben de coronacrisis immers nog niet helemaal verteerd. Vlaamse ondernemers blijven dus geconfronteerd met tal van uitdagingen. Maar laat flexibiliteit en gedrevenheid nu net de karakteristieken zijn van tal van ondernemers die uitdagingen weten om te buigen naar opportuniteiten. Ze zetten door, en blijven zich met een enorme passie inzetten voor hun project.

Als lokale bank-verzekeraar voelen we hun bezorgdheden dagelijks aan. We denken graag met hen mee en zetten onze kennis en middelen in om hun business te ondersteunen, en indien nodig zelfs heruit te vinden. Dat doen we via onze digitale platformen, maar uiteraard ook via onze experten die binnen en buiten de kantooruren voor hen klaar staan. Zo staan we onze ondernemers bij in deze uitdagende tijden.

We zijn trots dat zoveel ondernemers KBC Bank & Verzekering kiezen als partner. Want ondernemers zorgen ervoor dat onze Vlaamse economie blijft draaien, en zijn een hoeksteen van onze maatschappij. Daarom verdienen ze ons eindeloos respect.

David Moucheron, CEO KBC België
www.kbc.be

Proximus

De Dag van de Ondernemer wordt al jaren gesteund door Proximus en in 2021 is dit ook weer het geval. Doorheen het partnership met UNIZO hoopt Proximus ondernemers zoals jou te ondersteunen, te inspireren en te doen groeien. En nog meer in deze huidige context.
De digitale wereld van vandaag brengt heel wat technologische innovaties met zich mee. Innovaties die bij de klant nieuwe noden doen ontstaan en waar je als ondernemer slechts aan kan voldoen door jezelf altijd opnieuw heruit te vinden. Je hoeft dit niet meteen als een bedreiging te zien, maar eerder als een opportuniteit om relevant te blijven.

Velen zien dit als een onzekere stap in het onbekende, maar onze digitale experten helpen jou op weg in de juiste richting. Zij reiken jou met veel plezier aangepaste digitale oplossingen aan om samen met jou jouw zaak klaar te maken voor de wereld van morgen.

Guillaume Boutin, Chief Executive Officer.
www.proximus.be/business

VLAIO

Vlaio

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Dag van de Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen

VDAB

En iedereen beweegt.

Dat is het motto waarmee VDAB naar de arbeidsmarkt kijkt. Een arbeidsmarkt die op alle vlakken veel uitdagingen biedt. Waar we mensen optimale kansen willen bieden om hun loopbaan uit te tekenen. Of ze dat nu doen in een uitdagende job of zelf hun bedrijf starten, VDAB is er om samen met hen de stappen te zetten.

Wie goe zot is van ondernemen, moet zich kunnen concentreren op zijn zaak en mogelijkheden krijgen om te groeien. Daar hoort ook de zoektocht naar geschikte medewerkers bij. Ben je op zoek naar medewerkers, heb je nood aan opleidingen of laat je mensen via een combinatie van werk en opleiding de knelpuntvacatures in je bedrijf ontdekken? VDAB staat klaar om samen de juiste oplossing te zoeken. Van het posten van je eerste vacature tot het opleiden van je nieuwe en huidige medewerkers.

Dankzij onze digitale tools post je zelf je vacatures op de grootste jobsite van Vlaanderen, ga je op zoek naar de geschikte sollicitanten in onze databank en vraag je eenvoudig opleidingen aan. Voor meer complexe vragen of HR-uitdagingen kan je terecht bij onze medewerkers. We organiseren ook geregeld (digitale) bijblijfsessies en webinars. Zo blijf je op de hoogte van de meest recente trends in HR. En samen met jou leiden we kandidaat- werknemers op tot ze perfect matchen met jouw onderneming.

Ook VDAB is goed zot van alle mensen die initiatief nemen om een onderneming op te zetten en hun loopbaan vorm te geven. We houden met heel veel plezier iedereen op de arbeidsmarkt in beweging. Zet elke stap met vdab.be/werkgevers.

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB
www.vdab.be 

Copyright Foto: Marco Mertens

Sodexo

Partner van Belgische KMO’s en zelfstandigen

Met verschillende initiatieven helpt Sodexo lokale ondernemingen, zoals die van jou, groeien! Zo helpen we ondernemers & bedrijfsleiders bij het samenstellen van competitieve salarispakketten, die voor zowel werknemer als werkgever fiscaal aantrekkelijk zijn, waarmee kmo’s de juiste medewerkers kunnen aantrekken en behouden en ondernemers hun financiën kunnen optimaliseren.
Bedrijfsleiders en hun werknemers kunnen met onze maaltijd-, eco- en cadeaucheques terecht in het grootste aanvaardingsnetwerk van België. Onze cheques zijn bovendien volledig elektronisch beschikbaar op de Sodexo Card, waarmee je veilig, contactloos, en sinds kort ook online kan betalen.

Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services Belgium.
www.sodexo.be/nl/bedrijven

Teamleader

Work management software voor ondernemers en hun teams. Meer gedaan, minder gedoe.

Ondernemen is topsport. Denk aan training, competitie, passie en discipline. En vooral hard werken. Sporten leert ons veerkrachtig zijn en uit te houden. Eigenschappen waar ondernemers vandaag meer dan ooit nood aan hebben.

Ondernemers zijn de motor van onze economie. Teamleader steunt ondernemers, en wil ervoor zorgen dat zij tijd en focus overhouden voor wat hen écht drijft. Ook tijdens de Dag van de Overnemer.

Daarom organiseren we voor hen tijdens de dag van de ondernemer de Teamleader Heroes Run. We brengen hen via dit virtueel loopevenement in beweging, en nodigen hen uit hun hoofd en longen vrij te maken. Onderweg krijgen ze praktische tips and tricks, van topsporters en topondernemers, die ze kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven.

Over Teamleader
Meer dan 60.000 ondernemers en hun teams behouden dagelijks de controle over hun werk met onze work management oplossingen. Van IT agency's en digitale marketeers helemaal tot loodgieters en bouwbedrijven.
Zo krijgen ze meer gedaan, met minder gedoe. Klinkt goed? 

Jeroen De Wit, CEO Teamleader
www.teamleader.be