Partners Dag van de Ondernemer

> terug naar de hoofdpagina

Zonder deze partners, geen Dag van de Ondernemer. Elk van hen vindt het cruciaal om ondernemerschap én de ondernemers zelf in de bloemetjes te zetten en uitgebreid te bedanken voor hun inzet. Lees en luister hieronder hun statement. 

Philip Van Eeckhoute

Liantis

Compagnon de route voor ondernemende mensen

Dag van de Ondernemer is ook voor Liantis dé uitgelezen dag om al die enthousiaste, gepassioneerde zelfstandigen en werkgevers te bedanken voor hun bijdrage aan onze samenleving en voor hun vertrouwen in onze dienstverlening.

Vanaf het moment dat u uit de startblokken schiet tot aan de finish, staan we voor u klaar. Tijdens uw ondernemersreis zorgen we ervoor dat alle mensenzaken voor u en uw medewerkers geregeld worden: van sociale bescherming tot een correcte loonadministratie, van welzijn en preventie tot de best mogelijke verzekeringen tegen risico’s, en van een wervend en motiverend hr-beleid tot een doordachte opleidingspolicy.

Deze dienstverlening vertrekt altijd vanuit uw noden. U kan erop vertrouwen dat onze mensen er alles aan doen, en zeker die extra mile gaan, om u op elk moment de gepaste ondersteuning te bieden.

Tijdens gesprekken met klanten merken we bovendien dat we ontzettend veel waarden delen. Meer dan ooit gaat de ambitie van veel ondernemers hand in hand met het verschil willen maken op verschillende vlakken. Denk maar aan maatschappelijke relevantie, duurzaamheid, impact op het milieu en bij uitbreiding zelfs op de hele samenleving.

Kortom: Liantis en ondernemerschap, dat gaat hand in hand. Want zolang er ondernemers zijn, zal Liantis er zijn om u te ondersteunen. Dat is en blijft ons ultieme engagement. Want samen werkt.

#samenwerkt

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder Liantis
www.liantis.be

Luister hier naar zijn statement.

KBC

Ondernemers hebben het niet gemakkelijk vandaag. Na de coronacrisis en de haperingen in de supply chain worden ze nu ook geconfronteerd met de gevolgen van een zware energiecrisis. Dat stelt hen opnieuw voor grote uitdagingen. Maar laat flexibiliteit en gedrevenheid nu net de karakteristieken zijn van veel ondernemers. Zij weten die uitdagingen om te buigen naar opportuniteiten. Ze zetten door en blijven zich met een enorme passie inzetten voor hun project.

Als lokale bankverzekeraar willen wij een partner zijn voor onze ondernemers. We voelen hun bezorgdheden dagelijks aan. We denken graag met hen mee en zetten al onze kennis en middelen in om hun business te ondersteunen, en indien nodig zelfs heruit te vinden. Dat doen we via onze digitale platformen, maar uiteraard ook via onze experten die binnen en buiten de kantooruren voor hen klaar staan.

Bij KBC hebben we ook bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Het is een cruciaal onderdeel van onze strategie. Maar duurzaamheid is een woord dat pas betekenis krijgt als je het concreet invult. Daarom kunnen ondernemers die inzetten op een duurzamere transitie van hun bedrijf rekenen op onze volle steun, voor financieringen, verzekeringen, beleggingen ... Ze kunnen ook rekenen op ons netwerk van gespecialiseerde partners. Want als duurzame ideeën werkelijkheid worden, gaat iedereen mee vooruit.

We zijn trots dat zoveel ondernemers KBC Bank & Verzekering kiezen als partner. Want ondernemers zorgen ervoor dat onze Vlaamse economie blijft draaien, en zijn een hoeksteen van onze maatschappij. Daarom verdienen ze ons eindeloos respect.

David Moucheron, CEO KBC België
www.kbc.be

Luister hier naar zijn statement.

Proximus

De Dag van de Ondernemer wordt al jaren gesteund door Proximus en in 2022 is dit ook weer het geval. Doorheen het partnership met UNIZO hoopt Proximus ondernemers zoals jou te ondersteunen, te inspireren en te doen groeien. En nog meer in deze huidige context.
De digitale wereld van vandaag brengt heel wat technologische innovaties met zich mee. Innovaties die bij de klant nieuwe noden doen ontstaan en waar je als ondernemer slechts aan kan voldoen door jezelf altijd opnieuw heruit te vinden. Je hoeft dit niet meteen als een bedreiging te zien, maar eerder als een opportuniteit om relevant te blijven.

Velen zien dit als een onzekere stap in het onbekende, maar onze digitale experten helpen jou op weg in de juiste richting. Zij reiken jou met veel plezier aangepaste digitale oplossingen aan om samen met jou jouw zaak klaar te maken voor de wereld van morgen.

Guillaume Boutin, Gedelegeerd Bestuurder.
www.proximus.be/business

Luister hier naar zijn statement.

Sven Marinus CEO Sodexo

sodexo nieuw logoSodexo

Zorg dragen voor iedereen die werkt

Zorg dragen voor iedereen die werkt is de missie van Sodexo, maar is zeker ook wat elk ondernemer wenst voor zijn medewerkers. Hoe doen wij het? Door concrete oplossingen uit te werken voor de uitdagingen waar mensen die werken vandaag mee geconfronteerd worden.

Het afgelopen jaar gaf Sodexo voor 4,8 miljard euro aan cheques uit. Een aanzienlijk bedrag dat in de Belgische economie wordt geïnjecteerd. Onze cheques kunnen uitsluitend geconsumeerd worden in België. Zo dragen ze bij aan de lokale economie die kreunt onder de inflatie en de concurrentie van buitenlandse e-commerceplatformen. We streven er ook naar om de bedrijven die de cheques ontvangen zeer tijdig te betalen.

Sodexo bereikt 2 van de 3 bedrijven en 1 van de 4 huishoudens in België. Dat geeft ons een geweldige hefboom om duurzaamheid te stimuleren. Naast een doorgedreven digitalisering van onze cheques, waardoor het papierverbruik drastisch is gedaald, heeft Sodexo een integrale aanpak uitgerold op vlak van CO2-reductie. Resultaat dit jaar: Sodexo is de enige CO2-neutrale uitgever van cheques in België.

Ook voor het sociale luik kijkt Sodexo eerst naar wat we kunnen doen. Zo is gendergelijkheid een belangrijke pijler. Sodexo behaalde in januari het GEEIS-certificaat voor gendergelijkheid.

Met onze aanpak zetten wij in op drie grote actuele uitdagingen: het klimaat, de lokale economie en de sociale welvaart. Want we zijn ervan overtuigd dat die pilaren ook uw bedrijf kunnen doen groeien.

Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services Belgium.
www.sodexo.be/nl/bedrijven

Luister hier naar zijn statement.

Meta logoMeta

Onze economie draait op ondernemerschap. Mensen die innovatieve ideeën hebben, doorzettingsvermogen en veerkracht hebben, risico’s durven nemen. De ondernemers lopen hierin voorop en zijn motors van vooruitgang. Als partner van de Dag van de Ondernemer vindt Meta het belangrijk dat ondernemers ook in de schijnwerpers staan. 

Meta is sinds 2021 de nieuwe naam van Facebook. Het is onze missie om mensen dichter bij elkaar te brengen en te verbinden, door bijvoorbeeld lokale gemeenschappen te versterken. Dat is ook wat ondernemers doen als een centraal punt van de gemeenschap.

Met ruim 6.5 miljoen gebruikers in België is Facebook een Meta-app waar ondernemers hun klanten kunnen bereiken en, omgekeerd, waar consumenten dichter bij bedrijven komen. Ondernemers kunnen via Meta apps zeer laagdrempelig een aanwezigheid hebben via een pagina en zo zonder kosten contact onderhouden met hun klanten, maar ook betaald via advertenties nieuwe klanten dichtbij en ver weg bereiken.

Als faciliterend platform zijn wij constant in beweging om ondernemers optimaal te kunnen bedienen. Wij zijn er voor alle bedrijven: groot en klein, gevestigde partijen en startups. Het is ons doel ondernemers zo goed mogelijk te helpen om succesvol te zijn. De toepassingen op onze apps maken het ondernemers nog makkelijker om in contact te komen met hun klanten - waar ter wereld zij zich ook bevinden. Met de Dag van de Ondernemer krijgen ondernemers de waardering die zij verdienen. Dat vinden wij ontzettend belangrijk en daarom zijn wij verheugd om partners te zijn van dit initiatief.

Alexis Lebedoff, Country Director Meta België

VLAIO

Vlaio

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Dag van de Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen