Partners Dag van de Ondernemer

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Dag van de Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen
 

“U merkt het misschien niet onmiddellijk, maar ondernemers zijn écht overal waar u gaat of staat. Net daarom vinden ook wij het belangrijk om dicht bij hen te blijven. En dat bedoelen we letterlijk. Onze experts staan voor hen klaar met hun kennis en advies, en ze kunnen meer dan ooit bij ons terecht waar en wanneer ze maar willen.”

De uitdagingen voor een ondernemer zijn niet min: hij of zij moet nieuwsgierig zijn, openstaan voor wat er rondom hem of haar gebeurt, en de vinger aan de pols houden van de snel veranderende omgeving. Enkel zo ontstaan de goede businessideeën waar alles mee begint. En dan moet het eigenlijk nog starten: want zo’n businessplan verwezenlijken kost bloed, zweet en tranen. Een succesvolle ondernemer heeft veel baat bij een professioneel netwerk, met specialisten die kunnen helpen om het project op de rails te krijgen. 

Als bank-verzekeraar van hier willen we daar absoluut onze schouders onder zetten. We zien namelijk elke dag hoe ontzettend moeilijk het is voor ondernemers om hun plannen te kunnen waarmaken. Daarom denken we graag met hen mee en zetten we onze kennis en middelen in om hun business te ondersteunen. Het maakt daarbij niet uit of ze starter zijn of al een succesvolle zaak hebben uitgebouwd. We geloven in hun project, financieren en verzekeren het mee, en focussen op de lange termijn. KBC wil ondernemers ook met elkaar verbinden en samen met hen een netwerk uitbouwen. Dat doen we via onze digitale platformen, maar uiteraard ook via onze experten die ook buiten de kantooruren voor hen klaar staan.

We zijn trots dat zoveel ondernemers KBC Bank & Verzekering kiezen als partner. Want ondernemers zorgen ervoor dat onze Vlaamse economie blijft draaien. En daarom verdienen ze ons respect.

Daniel Falque, CEO KBC België
www.kbc.be

“UNIZO en Proximus hebben heel wat gemeen, want we staan allebei graag dicht bij ‘onze’ ondernemers. Daarom hebben we ook al sinds een hele tijd een hecht partnerschap, want dat geeft ons de kans en de ruimte om te doen wat we graag doen: ondernemers als u ondersteunen en inspireren.

Wij zijn dan ook zeer blij dat we ook dit jaar weer de Dag van de Ondernemer actief kunnen ondersteunen. Het thema lijkt dan ook op ons lijf geschreven. Want ondernemers vind je écht overal, ondernemen kan je écht overal en ondernemen brengt je écht overal. En daar helpt Proximus bij, zodat u dicht bij uw klanten kunt staan.”

CEO Dominique Leroy
www.proximus.be/dagvandeondernemer 

"Liantis: dé compagnon de route voor ondernemende mensen"

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken.

“We willen ondernemerschap stimuleren en er via de kwaliteit van onze dienstverlening voor zorgen dat mensen vaker kiezen om te ondernemen”, stelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis.

Philip Van Eeckhoute
www.liantis.be 

VDAB biedt altijd en overal een passende oplossing voor ondernemers

Bij VDAB willen we alle werkgevers dezelfde kwalitatieve dienstverlening garanderen, los van plaats of tijd. We willen snel en correct inspelen op je behoeften met een oplossing op maat. We hebben hiervoor een uitgebreid digitaal aanbod, via je ‘mijn VDAB’ account kan je zelf je vacatures beheren en de passende kandidaten selecteren en contacteren. En als je nood hebt aan persoonlijke begeleiding, dan staan onze accountmanagers klaar met HR advies op maat van je onderneming. Bij VDAB ondersteunen we je graag bij het vinden van de ideale kandidaat en creëren we samen met jou een omgeving waarin je personeel kan groeien. 

Zo staan we altijd en overal paraat voor jou.

Gedelegeerd bestuurder Fons Leroy
www.vdab.be

Te veel zelfstandige bedrijfsleiders denken dat ze geen recht hebben op maaltijdcheques!
 
Ondernemers zijn de motor van de Belgische economie. Hun zin voor innovatie en creativiteit mag beloond worden. Toch denken veel zelfstandige bedrijfsleiders nog altijd dat zij – in tegenstelling tot alle anderen – geen recht hebben op maaltijdcheques. Ten onrechte.
En dat is jammer. Want zo lopen hardwerkende ondernemers de kans mis om hun inkomsten eenvoudig te optimaliseren:
 
  • Maaltijdcheques zijn tot 56% voordeliger dan een loonsverhoging.
  • Zelfstandigen kunnen tot €440 aftrekken van hun jaarlijkse belastinggrondslag dankzij de fiscale aftrekbaarheid van €2 per cheque.
  • Maaltijdcheques zijn vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen en persoonlijke inkomstenbelasting.
Je voordeel vereenvoudigd
Wat hebben alle succesvolle ondernemers met elkaar gemeen? Ze hebben het druk! Omdat ondernemers zich moeten kunnen concentreren op hun business zonder dat hun aandacht wordt afgeleid door administratieve rompslomp of kopzorgen over kosten, garanderen de maaltijdcheques van Sodexo een inkomstenoptimalisatie en een vereenvoudigd beheer van de administratie dankzij vergaande digitalisatie.
Maaltijdcheques zijn trouwens niet de enige oplossing om inkomsten te optimaliseren. Sodexo biedt nog tal van andere oplossingen voor zelfstandige bedrijfsleiders, zoals ecocheques of geschenkcheques. Die laatste werden onlangs trouwens nog aantrekkelijker, dankzij een verhoging van hun waarde als extralegaal voordeel.
Benieuwd hoe jij jezelf € 1.520 extra budget kunt schenken met de maaltijdcheques van Sodexo?
 
 
Onze teams staan tot je beschikking voor verdere informatie.
Jerome Lemouchoux
CEO

Ondernemers zijn overal, maar hun klanten ook

“Klanten zijn ook overal: thuis, onderweg, op het werk en in de winkelstraat. De smartphone en het internet zorgen ervoor dat klanten continue producten, prijzen en services kunnen vergelijken. Omnichannel is een van de grootste uitdagingen voor handelaren. Hoe slaag ik erin om mijn producten en diensten overal op eenzelfde, kwalitatieve en consistente manier aan de man te brengen? Daar is CCV de partner bij uitstek.

Al 20 jaar maken we elektronisch betalen in België mogelijk. We pionieerden onder andere in contactloos betalen en e-commerce en zorgen ervoor dat kleine en grote handelaren op een slimme en toegankelijke manier hun diensten kunnen aanbieden, online en offline. Dat doen we graag samen met UNIZO.”

CEO Dimitri Beck
www.ccvonline.be

Committed to better energy

De uitdagingen waarmee ondernemers worden geconfronteerd op het gebied van duurzaamheid en energiekosten vormen de kern van onze bezorgdheid en daarom zijn we ook in zee gegaan met UNIZO.

Omdat de energie die uit verschillende bronnen voortkomt, essentieel is om uw hele bedrijf te runnen en dat het noodzakelijk is om uw aankopen steeds verantwoordelijker te maken en tegelijkertijd uw financiële en duurzaamheidsdoelstellingen tegemoet te komen, zijn we ervan overtuigd dat, net zoals voor uw telecommunicatiebehoeften, het essentieel is dat jij het beheer hiervan kunt toevertrouwen aan één enkel aanspreekpunt die jij kan begeleiden bij uw keuzes en jij oplossingen kan aanbieden voor energietransitie, monitoring en energie-efficiëntie.

Total Gas & Power is momenteel de enige partner in België die een volledig multi-energieaanbod (gas - groene stroom - stookolie - pellets - brandstof) kan bieden aan zelfstandigen, bedrijven en openbare instellingen, evenals oplossingen voor elektrische mobiliteit, duurzame energie en energie-efficiëntie.

Total Gas & Power biedt de garantie van competente klantenservice, gepersonaliseerde opvolging en supervisie van haar klanten door experts die dicht bij hun economische realiteit staan.

Integraal onderdeel van Total Group, Total Gas & Power, zet zich volledig in voor de energietransitie.

Als het aantal klanten dat ons vertrouwt elk jaar toeneemt , dan is dat zeker geen toeval!

General Manager Philippe Grandelet
www.gas-power.total.be