Win win win

starter van het jaar award
starter van het jaar award
starter van het jaar award
starter van het jaar award

Ben of ken jij de Starter van volgend jaar?

Heb jij het in jou om voor 1 jaar dé ambassadeur voor startende ondernemers te worden? In contact te komen met heel wat leergierige creatievelingen? Wil jij dit zotte prijzenpakket ontvangen?

Stel je dan vanaf NU kandidaat om onze Starter van het Jaar 2023 te worden! Boek hier je pitching-moment voor jouw provincie

 

De verkiezing bestaat uit 3 fasen:

 1. De kandidatuurstelling: van 2 tem 26 januari 2024
 2. De provinciale pitching: vinden plaats tussen 29/1 en 9/2/2024
 3. De finale pitching  van de 5 provinciale winnaars voor de nationale titel: 19/2/2024

Houd dus zeker deze data vrij in je agenda indien je je kandidaat hebt gesteld. 

Je komt in aanmerking als je aan deze voorwaarden voldoet:

 • Je bent zelfstandig ondernemer in hoofdberoep of hebt de overstap van bijberoep naar hoofdberoep gemaakt in het afgelopen jaar;
 • Je bent gestart tussen 1 januari  en 31 december van het jaar waarin je deelneemt (beide data inbegrepen), op basis van je ondernemingsnummer in de KBO;
 • Je bent opgestart in het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
 • Je wil een jaar lang het boegbeeld zijn voor startende ondernemers en deelnemen aan verschillende UNIZO-activiteiten.
 • Je gaat akkoord met het reglement.

De nationale awarduitreiking:

Dit vindt plaats in de zaak van de winnaar, hooguit enkele dagen na de finale pitching waar de winnaar wordt verkozen. Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, komt de winnaar zelf in de bloemetjes zetten. Dit allemaal onder het oog van pers en media. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van UNIZO, haar partners en ondernemers.

Wat kan je winnen als nationale laureaat?

 • De award UNIZO Starter van het Jaar
 • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap aan het huidige tarief
 • Maximale exposure op alle communicatiekanalen van UNIZO en op externe pers- en communicatiekanalen
 • Aangeboden door Liantis: Individueel coachingtraject t.w.v. €1350;
 • Aangeboden door Proximus: Booster Google advertising voor 5 maanden t.w.v. €1045;
 • Aangeboden door Dexxter: 2 jaar gratis gebruik Dexxter tool + halfuur gratis opstartservice t.w.v. €410
 • Als winnaar zal je gedurende 1 jaar dé ambassadeur zijn van het startend ondernemerschap. Je mag je onder andere verwachten aan een aantal panelgesprekken en/of jury–opdrachten. Op die manier geven we je onderneming graag een extra duwtje in de rug!

De andere 4 laureaten ontvangen:

 • De award UNIZO Starter van het jaar - Provinciaal laureaat
 • 1 jaar UNIZO-lidmaatschap aan het huidige tarief
 • Aangeboden door Dexxter: 1 jaar gratis gebruik Dexxter tool
 • Felicitaties van de provinciale UNIZO-directeur

Dit is de eregalerij met de verkozen starters uit het recente verleden

Guillaume en Lowie, Knuss

KNUSS uit Kortrijk werd door UNIZO verkozen tot nationale Starter van het Jaar 2022. Zaakvoerders Guillaume en Lowie zijn klaar om met hun stoelverwarming de markt te veroveren en de uitstoot van gasverwarming terug te dringen.

Knuss Starter van het Jaar 2022

Nicolas Bartholomeeusen, Imby

Nicolas Bartholomeeusen, zaakvoerder van Imby, werd verkozen tot Starter van het Jaar 2021. Zijn jong bedrijf uit Antwerpen produceert en verdeelt duurzame hondenvoeding op basis van insecten en plantaardige eiwitten. Zo wil Nicolas de ecologische pootafdruk van honden verkleinen.

Inmby

Dimitri Devroe en Niels Desot, Puzzle in a bag

Met Puzzle in a bag geven Starters van het Jaar 2020 een innovatieve twist aan het klassieke product dat de puzzel is. Puzzels met actuele thema's, ook op maat van en in samenwerking met bedrijven... en dat aangeboden in een zak i.p.v. de klassieke doos. De mogelijkheden zijn legio.

Puzzle in a bag

Serge Lamorel en Jens Van Bouwel, Pastry Solutions

Met hun kant-en-klare interieurs voor patisserie (krokante bodem, biscuit/cake, cremeux/compote/coulis bieden Starters van het jaar 2019 Serge Lamorel en Jens Van Bouwel, Pastry Solutions de ideale basis aan o.m. de horeca om op een superefficiënte manier kwalitatieve lekkernijen aan te bieden.

Pastry Solutions

Jozef Plevoets, Festicup

Stevige, herbruikbare kunststof drank-"glazen" voor op festivals, met de allure en het design van échte bier- en frisdrankglazen, en dat in combinatie met een mobiele wasstraat om ze kort na gebruik weer in omloop te kunnen brengen. Dat is de innovatie waarmee Jozef Plevoets van Festicup werd verkozen tot Starter van het Jaar 2018.

Festicup

Tille Lingier en Linde Luyten, Redopapers

Papier-"afval" van drukkerijen hervaloriseren door er creatieve, originele nieuwe (kantoor)producten van te maken, zoals planner, notitieboeken... ook als relatiegeschenken. Dat is het duurzame businessmodel waarmee Tille Lingier en Linde Luyten van Redopapers de titel Starter van het Jaar 2017 in de wacht sleepten.

Redopapers

Sarah Geebelen en Nathalie Bruckers, HuisRAAD Advocaten

Juridische expertise met een menselijke aanpak, zoals bij je thuis in je huiskamer. Met hun "warme" advocatenkantoor, waarbij de persoon net zo belangrijk is als het conflict, wisten Sarah Geebeelen en Nathalie Bruckers van HuisRAAD Advocaten de titel Starter van het Jaar 2016 in de wacht te slepen.

HuisRAAD Advocaten

Projectpartners