Kom naar hét event van het jaar voor starters

We organiseren opnieuw onze jaarlijkse Startersroadshows, van 27 februari t.e.m. 7 maart bij jou in de buurt! Kom langs bij experten op de adviesmarkt, leer andere starters kennen, sla een babbeltje met ervaren ondernemers en leer heel wat bij tijdens de liveshow. 

17u: start van onze adviesmarkt waar 20 (!) experten klaar staan om jou te helpen met al je vragen.

17u30, 18u en 18u30: organiseren we verschillende “Crash courses netwerken” waar je in kleine groep in contact komt met andere aanwezige starters en zo meteen je netwerk vergroot.

19u: start van de liveshow waar een panel van experten én ondernemers hun kennis en ervaringen delen over de opstart van een eigen zaak. 

20u: gezellig napraten op de afsluitende receptie. 

Ontdek er alles over!

Stap 1: Ik wil starten en nu?

Met welke praktische zaken moet je rekening houden bij een opstart? Stel je vragen aan onze adviseur die aanwezig is op elke online sessie Starten Als Zelfstandig Ondernemer.

Ontdek onze online sessies

Nadenken over starten
Nadenken over starten
Nadenken over starten
Nadenken over starten

Stap 2: Van straffe ideeën 

Op zoek naar een tool om je ondernemingsplan uit te werken? Wil je een stevig onderbouwd plan waarmee je potentiële investeerders makkelijk overtuigd krijgt? Ons UNIZO Startersplatform inspireert en begeleidt je van A tot Z.

Naar het Startersplatform van UNIZO

Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten

Stap 3: Naar slimme plannen 

Droom je ervan om zelfstandig ondernemer te worden? Heb je een geniaal idee maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is ons begeleidingstraject Starten beslist iets voor jou.

Naar het UNIZO-begeleidingstraject Starten

Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform

Stap 4:  Helemaal voorbereid aan de start

Ben je klaar om écht van start te gaan? Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele van de verplichtingen over het hoofd ziet? Het Ondernemingsloket van onze dienstengroep Liantis regelt jouw startersformaliteiten tot in de puntjes.

Naar het Ondernemingsloket van Liantis

Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis

Stap 5: Je eigen zaak 

Proficiat! Je eigen zaak is gelanceerd. Nu komt het er op aan om je blijvend en maximaal te laten versterken. Word lid van UNIZO en maak deel uit van het strafste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en Brussel. 

Ontdek alle UNIZO-ledenvoordelen en word lid

Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid

Netwerken met andere kandidaat-starters?

Meer dan gedichtjes schrijven: laat AI jouw website maken

Bijna één op zeven bedrijven gebruikt Artificiële Intelligentie (AI). Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Zelfs in onze gezondheidszorg heeft de baanbrekende technologie die AI is zijn weg gevonden. Ook bij kleinere bedrijven kan AI een grote impact hebben. Door werk uit handen te nemen. Zo kan AI je volledige website in elkaar boksen.

Lees verder

Activiteiten en opleidingen

Startersroadshow

Een adviesmarkt waar je met starterscoaches en experten over uiteenlopende zaken, zoals opstartformaliteiten, financiering... informatie kan inwinnen en waar je jouw startersideeën kan aftoetsen. Plus een boeiende liveshow, met een panel van specialisten en ervaringsdeskundigen, boordevol tips & tricks. En als kers op de taart een netwerkreceptie, waar je met andere kandidaat-starters van gedachten kan wisselen. Dat is onze sterke Startersroadshow-formule, waarmee we ieder jaar neerstrijken in elke provincie.

Online infosessies

Samen met jou staan we eerst stil bij alle praktische zaken die bij de opstart komen kijken. Denk maar aan zaken als jouw sociaal statuut, de ondernemingsvorm en eventuele vergunningen. Vervolgens nemen we de effectieve uitwerking van jouw idee onder de loep. Hoe maak je een businessplan? Hoe zorg je voor startkapitaal? Zijn er bepaalde subsidies die interessant zijn voor jou? We sluiten af met alle practica om effectief je ondernemingsdroom op te starten.

Inspiratiecafé

Kriebelt het om zelfstandige te worden en wil je hierover eens face 2 face babbelen met een ervaren ondernemer en/of andere starters? Dan is een inspiratiecafé zeker iets voor jou! Een bruisende, informele setting met enkele gasten die komen spreken over een bepaald onderwerp.  Dit wordt op regelmatige basis georganiseerd in kleine groepen, ideaal dus om lokaal aan je netwerk te werken.

Starter van het Jaar

Elk jaar opnieuw wagen duizenden starters de sprong naar het ondernemerschap. Die permanente instroom pompt vers bloed in onze economie, zodat we ook morgen de welvaart kunnen blijven oogsten die ondernemers elke dag opnieuw voor ons zaaien.  Als een vorm van applaus, maar ook als sensibiliseringscampagne naar de brede samenleving toe, organiseert UNIZO de verkiezing 'Starter van het Jaar'. De winnaar ontvangt een UNIZO-award, plus een uitgebreid voordelenpakket, waaronder een gratis UNIZO-lidmaatschap.

Start 45+

Ben je 45+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen! Alsmaar meer mensen kiezen op latere leeftijd om te starten met een eigen zaak. Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie een must voor een vlotte start! 

Starter aan het Woord

Vorig jaar startte Joeri Van den Abeele zijn ondernemerscarrière in bijberoep, maar ondertussen telt zijn bedrijf All4Set 13 medewerkers. Samen begeleiden ze grote filmproducties in binnen- en buitenland. Zijn advies voor starters? Omring je met de juiste mensen, vraag zoveel mogelijk advies aan anderen en combineer dat met je eigen visie. Benieuwd naar het hele verhaal?
 

Op zoek naar financiering?

Wist je dat je als starter met de Startlening van PMV tot €100.000 kan lenen tegen aantrekkelijke voorwaarden?

De Startlening geeft je zaak een boost en jou ademruimte als beginnend ondernemer.

Wij helpen met je aanvraag