Stap 1: Van straffe ideeën 

Op zoek naar een tool om je ondernemingsplan uit te werken? Wil je een stevig onderbouwd plan waarmee je potentiële investeerders makkelijk overtuigd krijgt? Ons UNIZO Startersplatform begeleidt je van A tot Z.

Naar het Startersplatform van UNIZO

Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten

Stap 2: Naar slimme plannen 

Droom je ervan om zelfstandig ondernemer te worden? Heb je een geniaal idee maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is ons begeleidingstraject Starten beslist iets voor jou.

Naar het UNIZO-begeleidingstraject Starten

Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform

Stap 3: Tot je opstart 

Ben je klaar om echt van start te gaan? Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele van de verplichtingen over het hoofd ziet? Het Ondernemingsloket van onze dienstengroep Liantis regelt jouw startersformaliteiten tot in de puntjes.

Naar het Ondernemingsloket van Liantis

Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis

Stap 4: Je eigen zaak 

Is je eigen zaak gelanceerd? Proficiat. Nu komt het er op aan om je blijvend en maximaal te laten versterken. Wordt nu lid van UNIZO en maak deel uit van het strafste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en Brussel. Als starter ben je de eerst zes maanden gratis UNIZO-lid!

Ontdek alle UNIZO-ledenvoordelen en word gratis lid

Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid

Netwerken met andere kandidaat-starters?

Activiteiten en opleidingen

Startersroadshow

Een adviesmarkt waar je met starterscoaches en experten over uiteenlopende zaken, zoals opstartformaliteiten, financiering... informatie kan inwinnen en waar je jouw startersideeën kan aftoetsen. Plus een boeiende liveshow, met een panel van specialisten en ervaringsdeskundigen, boordevol tips & tricks. En als kers op de taart een netwerkreceptie, waar je met andere kandidaat-starters van gedachten kan wisselen. Dat is onze sterke Startersroadshow-formule, waarmee we ieder jaar neerstrijken in elke provincie.

Online infosessies

Samen met jou staan we eerst stil bij alle praktische zaken die bij de opstart komen kijken. Denk maar aan zaken als jouw sociaal statuut, de ondernemingsvorm en eventuele vergunningen.Vervolgens nemen we de effectieve uitwerking van jouw idee onder de loep. Hoe maak je een businessplan? Hoe zorg je voor startkapitaal? Zijn er bepaalde subsidies die interessant zijn voor jou? We sluiten af met alle practica om effectief je ondernemingsdroom op te starten.

Online Starterscongres

Elk najaar organiseren we bij UNIZO een Online Starterscongres, waar je via chat of videocall alle cruciale info en advies kan vergaren om succesvol te starten. Daarnaast kan je live verschillende online infosessies en keynotes bijwonen. En je kan via ons digitaal netwerkplatform ervaringen uitwisselen met andere kandidaat-starters. Ons Online Starterscongres 2023 vindt plaats op 26 oktober.

Starter van het Jaar

Elk jaar opnieuw wagen duizenden starters de sprong naar het ondernemerschap. Die permanente instroom pompt vers bloed in onze economie, zodat we ook morgen de welvaart kunnen blijven oogsten die ondernemers elke dag opnieuw voor ons zaaien.  Als een vorm van applaus, maar ook als sensibiliseringscampagne naar de brede samenleving toe, organiseert UNIZOde verkiezing van de Starter van het Jaar. De winnaar ontvangt een UNIZO-award, plus een uitgebreid voordelenpakket, waaronder een gratis UNIZO-lidmaatschap.

Start 50+

Dit najaar organiseren we opnieuw een reeks inspiratie-avonden voor 50-plussers met startersplannen. We staan hier in het bijzonder stil bij specifieke aandachtspunten zoals het behoud van je verworven rechten uit een vorige carrière (als werknemer). Wie dit voorjaar wil starten is als 50-plusser uiteraard ook van harte welkom op onze Startersroadshow.