Kom naar hét digitale event van het jaar voor starters

We organiseren opnieuw ons jaarlijks gratis Online Starterscongres. Sluit op 26 oktober aan op ons online platform en kom in contact met experten, volg infosessies en chat met andere toekomstige zelfstandigen. 

Ontdek er alles over!

Stap 1: Ik wil starten en nu?

Met welke praktische zaken moet je rekening houden bij een opstart? Stel je vragen aan onze adviseur die aanwezig is op elke online sessie Starten Als Zelfstandig Ondernemer.

Ontdek onze online sessies

Nadenken over starten
Nadenken over starten
Nadenken over starten
Nadenken over starten

Stap 2: Van straffe ideeën 

Op zoek naar een tool om je ondernemingsplan uit te werken? Wil je een stevig onderbouwd plan waarmee je potentiële investeerders makkelijk overtuigd krijgt? Ons UNIZO Startersplatform inspireert en begeleidt je van A tot Z.

Naar het Startersplatform van UNIZO

Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten
Begeleidingstraject Starten

Stap 3: Naar slimme plannen 

Droom je ervan om zelfstandig ondernemer te worden? Heb je een geniaal idee maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is ons begeleidingstraject Starten beslist iets voor jou.

Naar het UNIZO-begeleidingstraject Starten

Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform
Ondernemingsplatform

Stap 4:  Helemaal voorbereid aan de start

Ben je klaar om écht van start te gaan? Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele van de verplichtingen over het hoofd ziet? Het Ondernemingsloket van onze dienstengroep Liantis regelt jouw startersformaliteiten tot in de puntjes.

Naar het Ondernemingsloket van Liantis

Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis
Ondernemingsloket Liantis

Stap 5: Je eigen zaak 

Proficiat! Je eigen zaak is gelanceerd. Nu komt het er op aan om je blijvend en maximaal te laten versterken. Word lid van UNIZO en maak deel uit van het strafste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en Brussel. 

Ontdek alle UNIZO-ledenvoordelen en word lid

Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid
Word nu UNIZO-lid

Netwerken met andere kandidaat-starters?

Starter aan het Woord: Isabel Verlende

Begin dit jaar opende Isabel Verlende bistro-café Belle Histoire in Brugge. Isabel werkte jarenlang als sociaal verpleegkundige op een medische dienst, maar de liefde voor de horeca was er al altijd. Toen haar man in 2021 zijn bistro-café ‘t Risico sloot, zetten de vele reacties van klanten die dat zo spijtig vonden Isabel aan het denken. En toen ging de bal aan het rollen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Ontdek het hier.

Activiteiten en opleidingen

Startersroadshow

Een adviesmarkt waar je met starterscoaches en experten over uiteenlopende zaken, zoals opstartformaliteiten, financiering... informatie kan inwinnen en waar je jouw startersideeën kan aftoetsen. Plus een boeiende liveshow, met een panel van specialisten en ervaringsdeskundigen, boordevol tips & tricks. En als kers op de taart een netwerkreceptie, waar je met andere kandidaat-starters van gedachten kan wisselen. Dat is onze sterke Startersroadshow-formule, waarmee we ieder jaar neerstrijken in elke provincie.

Online infosessies

Samen met jou staan we eerst stil bij alle praktische zaken die bij de opstart komen kijken. Denk maar aan zaken als jouw sociaal statuut, de ondernemingsvorm en eventuele vergunningen.Vervolgens nemen we de effectieve uitwerking van jouw idee onder de loep. Hoe maak je een businessplan? Hoe zorg je voor startkapitaal? Zijn er bepaalde subsidies die interessant zijn voor jou? We sluiten af met alle practica om effectief je ondernemingsdroom op te starten.

Online Starterscongres

Elk najaar organiseren we bij UNIZO een Online Starterscongres, waar je via chat of videocall alle cruciale info en advies kan vergaren om succesvol te starten. Daarnaast kan je live verschillende online infosessies en keynotes bijwonen. En je kan via ons digitaal netwerkplatform ervaringen uitwisselen met andere kandidaat-starters. Het Online Starterscongres 2023 vindt plaats op 26 oktober.

Starter van het Jaar

Elk jaar opnieuw wagen duizenden starters de sprong naar het ondernemerschap. Die permanente instroom pompt vers bloed in onze economie, zodat we ook morgen de welvaart kunnen blijven oogsten die ondernemers elke dag opnieuw voor ons zaaien.  Als een vorm van applaus, maar ook als sensibiliseringscampagne naar de brede samenleving toe, organiseert UNIZO de verkiezing 'Starter van het Jaar'. De winnaar ontvangt een UNIZO-award, plus een uitgebreid voordelenpakket, waaronder een gratis UNIZO-lidmaatschap.

Start 45+

Ben je 45+ en kriebelt het om zelfstandige te worden? Je bent niet alleen! Alsmaar meer mensen kiezen op latere leeftijd om te starten met een eigen zaak. Maar bij het opstarten van een zaak is een grondige voorbereiding en goede informatie een must voor een vlotte start! 

Starter aan het Woord

Vorig jaar startte Joeri Van den Abeele zijn ondernemerscarrière in bijberoep, maar ondertussen telt zijn bedrijf All4Set 13 medewerkers. Samen begeleiden ze grote filmproducties in binnen- en buitenland. Zijn advies voor starters? Omring je met de juiste mensen, vraag zoveel mogelijk advies aan anderen en combineer dat met je eigen visie. Benieuwd naar het hele verhaal?