Startsimulator, neem een vliegende start met jouw eigen zaak!

De UNIZO Startsimulator, een gratis tool van UNIZO Startersservice, bundelt alle info over de opstart van een eigen zaak op een online kennisplatform. De Startsimulator helpt je bovendien bij de uitwerking van jouw persoonlijk ondernemingsplan en financieel plan.

Maak je plannen concreet met de Startsimulator

Wil jij een onderneming starten in hoofd- of bijberoep? De Startsimulator helpt je bij het uitschrijven van jouw ondernemingsplan en financieel plan, waardoor je beter voorbereid aan de opstart van jouw zaak kan beginnen. De Startsimulator is een online stappenplan met 6 rubrieken met gerichte vragen die je doen nadenken over de slaagkansen van jouw ondernemingsidee. Eens alles is ingevuld heb je een stevige basis voor de start van jouw onderneming. Met jouw persoonlijke plan kan je gerust naar de bank stappen om jouw ondernemingsidee echt concreet te maken.

Een ondernemingsplan in 6 rubrieken

  • Een goed idee: omschrijving van jouw idee, creatieve tools, evaluatie van het idee
  • Mijn bedrijf: bedrijfsgegevens, persoonsgegevens, competenties, financiële gegevens, organisatie
  • Marktanalyse: klanten, leveranciers, concurrenten, omgeving, concurrentiekracht, SWOT-analyse
  • Strategie: missie, visie, strategie
  • Marketing: product, prijs, plaats, promotie, personeel
  • Financiering: financieel plan, steunmaatregelen

Laat je inspireren door andere ondernemers

In de Startsimulator laten we verschillende andere ondernemers aan het woord. Via hun getuigenissen wordt het voor jou als toekomstig ondernemer duidelijk wat het betekent om een eigen zaak op te starten. Deze concrete voorbeelden en handige tips zetten je verder op weg. 

Meer begeleiding bij jouw ondernemingsplan

Voor wie meer begeleiding wil is er GO4Business. In het GO4Business-begeleidingstraject kan je rekenen op een mix van individuele coaching, advies en workshops. Een UNIZO-startersadviseur helpt je bij de uitwerking van jouw ondernemingsplan en stelt een plan van aanpak voor. Aan het einde van het traject ontvang je een kwalitatief adviesrapport over de haalbaarheid van jouw plannen.