Van straffe ideeën...

Klaar om je eigen zaak te starten?

Stap 1: Van straffe ideeën....

Je zit al even te broeden op dat ene geniale idee en je voelt je nu eindelijk klaar om de stap te zetten. Je denkt aan je eigen onderneming. Maar die stamp je niet op één, twee, drie uit de grond, of toch?!

Bij een onderneming oprichten komt heel wat kijken. Het is logisch dat je met een heleboel vragen zit. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken! Wij zijn er om je stap voor stap op weg te helpen, om zo de juiste beslissingen te nemen in functie van jouw onderneming. Het begin is gemaakt. Het is nu aan jou om ten volle te genieten van je ondernemingsavontuur.

Vooraleer je de plannen van je onderneming uittekent, dien je eerst grondig de fundamenten te leggen. Zo bouw je voort op een sterke basis. De ideale tool om je hierbij te helpen is het Business Model Canvas.

Ontdek het hier

Wie helpt jou waarmee?

  1. Je klaarstomen voor het ondernemerschap → Ondernemersorganisatie UNIZO
  2. De formaliteiten rond je opstart uit handen nemen Ondernemingsloket Liantis
  3. Financiële middelen aanreiken → Bankverzekeraar KBC
  4. Je wegwijs maken in de ondersteuning door overheden  VLAIO
  5. Je loonadministratie verzorgen  Sociaal secretariaat Liantis

Nog niet duidelijk? Contacteer ons!

Download de Liantis/UNIZO Startersgids

De gratis Startersbrochure van Liantis/UNIZO staat boordevol nuttige informatie voor de start van jouw eigen zaak. Wil je meer weten over de startersformaliteiten, sociaal statuut, verzekeringen, verschillende rechtsvormen en de boekhoudkundige, btw- en fiscale verplichtingen?

Download GRATIS

Starter aan het woord

Britt De Roy worstelde, net zoals zoveel bijberoepers, met de vraag: wanneer draait haar zaak e-wijf. goed genoeg om er haar hoofdberoep van te maken? Ze rekende nog op haar vast inkomen en die zekerheid loslaten was niet evident. Ze besloot om advies te vragen en schreef zich in voor het UNIZO-traject Starten.

Lees het hele verhaal van Britt hier

10 valkuilen die je als starter absoluut wilt vermijden

Een veel voorkomende fout is dat starters een eigen zaak beginnen zonder voldoende voorbereiding. Heb je wel een duidelijk zicht op het nodige startkapitaal, op de te verwachten kosten en omzet zijn belangrijke voorwaarden vooraleer van start te gaan. Ben je klaar voor die enorme berg papierwerk?

Wij helpen je graag verder!

Je idee is duidelijk? Dan ben je klaar voor stap 2!

Straffe ideeën vragen om slimme plannen. Het is nu tijd om je idee echt concreet te maken en het om te zetten naar een ondernemingsplan. Een goed plan verhoogt namelijk de kans op een succesvolle en duurzame onderneming!

Ga terug naar het overzicht   of   Ga naar stap 2

Meer info: Starten