NACE-code

Hier zoekt u heel snel de NACE-cijfercode op van de activiteiten die u als ondernemer uitoefent. 

NACE staat voor de Algemene Nomenclatuur van de Economische Activiteiten in de Europese Gemeenschappen ('Nomenclature générale des Activités économiques dans les Communautés Européennes‘ ) of de ’Europese activiteitennomenclatuur‘. Het is dus een officiële Europese lijst van activiteitsomschrijvingen, die door de RSZ en de ondernemingsloketten gebruikt wordt om bedrijven in te delen in sectoren.

NACE bestaat uit een nummer (de NACE-code) en een omschrijving. De code is belangrijk omdat ze onder andere bepaalt wat de verplichtingen zijn voor de activiteit die u uitoefent. Ze is daarnaast ook relevant om te zien of u in aanmerking komt voor bepaalde steunmaatregelen.

Twijfelt u over de juiste code voor uw activiteit? Bekijk de Liantis Nacebel-code lijst of neem contact op via het Liantis Ondernemingsloket

Start de NACE-code tool

Meer tools & instrumenten

UNIZO en haar partners, ontwikkelden tal van nuttige tools en instrumenten, om u beter te laten ondernemen. Ontdek ze hier allemaal. Hebt u zelf een nuttige tool of idee dat u wil delen met UNIZO leden, laat het ons weten.