Winkelhier. Koop Bewust. Bij ondernemers van hier.

winkelhier. koop bewust. bij ondernemers van hier.

Noem het gerust winkelhieren als je volgende keer aankopen gaat doen in de winkelstraat of online. Want wie winkelhiert kiest er bewust voor om geld uit te geven in een zaak van bij ons. De lokale gemeenschap krijgt het immers terug. Wist je dat je met een brood de lucht properder kan maken, je buurman een job bezorgen of de voetbalploeg een sponsor?

Van winkelhieren wordt het héle land beter.

In eerste plaats jij.

WINKELHIER ACADEMIE

De inrichting van de winkel bepaalt mee het imago van het bedrijf, weerspiegelt de merkidentiteit, is functioneel, ademt sfeer en emotie. Het design bepaalt de winkelinrichting. Het winkelinterieur moet verrassen, de producten tot hun recht laten komen en de commerciële boodschap ondersteunen. Kelly Claessens en Katelijn Quartier zetten je doorheen de avond volop aan het inspirerend denken over je eigen winkel zodat deze nóg aantrekkelijker wordt om klanten aan te trekken. 

Wil je meer weten? Ontdek hier het volledige programma

De impact van winkelhieren? Ontdek in dit filmpje de voordelen van lokaal kopen! 

Waarom moet je nu lokaal kopen bij ondernemers van hier? Welke impact heeft lokaal winkelen op onze economie? Of wat zijn de gevolgen voor onze gemeenschap, onze winkelbeving en ons milieu als we niet kopen bij lokale handelaars en massaal aankopen blijven doen in het buitenland? 

 

Lees het volledige Winkelhier-manifest

Winkelhieren loont

Het geld dat je lokaal uitgeeft, geeft de gemeenschap terug: in een job voor je buurvrouw, in truitjes voor de voetbalploeg, in minder files op de baan.

Ontdek de cijfers

Winkelhier-tips

Bewust lokaal kopen bij ondernemers van hier, hoe doe je dat? Hoe weet je dat het om lokale handelaars gaat? We geven je enkele handige tips.

Lees onze tips

Zij zijn Winkelhier

Winkelhiers zijn overal te vinden, zowel offline als online, en komen uit alle sectoren. Benieuwd om enkele beter te leren kennen?

Winkelhiers in de kijker

 

UNIZO lanceert het Winkelhierlied

Om alle klanten te bedanken die de voorbije periode de weg (terug)vonden naar de winkelhier en lokaal hun aankopen deden, brengt UNIZO samen met Ronny Mosuse het Winkelhierlied uit. Maar ook om de winkelhiers zelf te bedanken, om altijd klaar te staan voor hun klanten. 

Ontdek het lied

Ben jij een winkelhier?
Download hier het campagnemateriaal

Ben jij een trotse Winkelhier?

Campagnemateriaal

Doe jij ook mee? Maak je kenbaar en download hier het campagnemateriaal op maat van jouw zaak of vraag onze etalagesticker aan.

Downloaden maar

Winkelhier Webinars

Tips nodig om je fysieke winkel met online verkoop te combineren? Of hoe je op een coronaveilige manier kunt inzetten op beleving?

Herbekijk de sessies

Beleidsaanbevelingen

UNIZO roept beleidsmakers op een ‘Winkelhier-reflex’ te ontwikkelen en presenteert haar voorstellen voor een gezond winkelklimaat.

Lees ze hier

Onze Winkelhier-acties!

UNIZO organiseert regelmatig acties om de Winkelhier-boodschap te versterken en lokaal kopen te stimuleren, fysiek of online.

Ontdek ze hier

Zij winkelhieren ook!

Dieter Coppens

Frances Lefebure

Seppe Smits

Wim Opbrouck

Siska Schoeters