Hoewel de bekendste vorm van online verkoop een webshop is, zijn ook websites, sociale media, online advertenties, blogs en nieuwsbrieven online verkoopkanalen. Elke onderneming doet op een of andere manier aan online verkopen zonder per se een webshop te moeten opstarten of onderhouden. Tijdens de individuele begeleiding Online Verkopen ga je aan de slag om van jouw (on)bestaande online verhaal een succes te maken.

Voor wie?

Bestaande handelszaken.

Wat kan je verwachten?

  • Grondige analyse van jouw online aanwezigheid;
  • 5 uur individuele begeleiding;
  • Online lessenreeksen;
  • Concrete stappen in branding/online handel;
  • Een traject van enkele weken tot maximum enkele maanden en kan aangevat worden op het moment dat jij wenst. We plannen jouw afspraken volgens jouw beschikbaarheid en die van onze coaches.

Hoe pakken we dit aan?

Bij de start van het traject maakt de ondernemerscoach samen met jou een analyse van jouw situatie waarin de pijnpunten van je handelszaak blootgelegd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw klantprofiel en hoe je jouw klanten het best bereikt. Waarmee worstel je? In welke mate ben je al online actief? Welke (online) verkoopkanalen passen bij jouw onderneming? Wat wil je bereiken? Tegen welke obstakels loop je aan? Wat zijn mogelijke toekomstpistes? Op basis daarvan verwijst de coach je door naar een expert ter zake.

Deze e-commerce expert zal jou tips geven om jouw imago (online) te versterken en om jouw bedrijf (online) sterker op de kaart te zetten. Verschillende onderwerpen komen aan bod: van het uitwerken en opmaken van een sociale mediaplanning tot het opstarten, analyseren en optimaliseren van online advertenties en e-mail marketing. Het advies van de expert wordt aangevuld met een online academie vol leerrijke filmpjes. Zo kan je je kennis rond bijvoorbeeld e-commerce, sociale media, contentmarketing, SEO en SEA bijspijkeren.

De begeleiding sluit je af met een laatste gesprek met je coach. Hier werk je alle losse eindjes nog weg. Hoever sta je nu met je online acties? Wat is het resultaat? Waar heb je nog hulp nodig? Je coach zal je dan doorverwijzen naar relevante opleidingen, activiteiten, sectororganisaties en andere partners die voor jouw het verschil kunnen maken. UNIZO bekijkt samen met jou hoe je van jouw zaak een (online) succesverhaal maakt!

Wat kost het?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat, is dat wel betaalbaar? Met steun van VLAIO, kunnen we deze (en andere) kwaliteitsvolle begeleidingen aanbieden aan een fractie van de werkelijke prijs, namelijk 175 euro excl. btw.  Elke ondernemer kan dus de kans grijpen om kwalitatief begeleid te worden in het ondernemerschap door ervaren coaches.

Deze begeleiding wordt georganiseerd i.s.m. UNIZO Retail.

OPGELET: Is jouw bedrijf gevestigd in Brussel?

Het deelnametarief dat je in de rechterkolom ziet, geldt enkel voor ondernemers die gevestigd zijn in het Vlaams gewest. Dat komt omdat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) deze begeleiding subsidieert voor bedrijven in Vlaanderen.

Ben je enkel gevestigd in het Brussels gewest, neem dan contact op met ons via brussel@unizo.be. Dan bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor jou. (dus niet via de inschrijflink hiernaast!)

Praktische informatie

Online of UNIZO-kantoor naar keuze
175 EUR excl. btw

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.