Wat je krijgt als je een gedreven marketeer en een creatieve copywriter met een leuk businessconcept samenbrengt? Het jonge online marketingbureau Conceptic. Jesper De Gryse en Manu Henry, beiden 29, klopten voor de nodige ondernemershandvaten aan bij UNIZO. Ze volgden er een startersbegeleiding en – niet veel later — het traject Bedrijfsoptimalisatie. En dat heeft het marketingbedrijfje uit Hasselt alvast géén windeieren gelegd.

Jesper en Manu zijn gewezen studiegenoten Communicatiemanagement. En zelfs meer dan dat: na een verbroederende Erasmuservaring in Málaga werden ze beste vrienden. Na enkele werkervaringen bij andere bedrijven, staken ze in 2020 hun professionele koppen bij elkaar. Het resultaat van hun doorzettingsvermogen? Marketingbureau Conceptic. Vandaag hebben ze één medewerker onder hun vleugels en werken ze ongelofelijk hard om hun klantenbestand uit te breiden. Jesper: “Onze focus blijft Limburg, maar ook klanten uit Gent en Antwerpen vinden ons. We hebben er zelfs eentje in Spanje.” Dat ze hulp nodig hadden om hun creatieve ideeën in de praktijk om te zetten, werd al vrij snel duidelijk. “Eerlijk? We hadden wel wat schrik van alle hoekjes en kantjes van bedrijfsvoering en het financiële aspect ervan. We wisten niet hoe we onszelf aan klanten moesten verkopen.”

Groeien in stappen

De startersbegeleiding was voor het jonge bedrijf dan ook een logische eerste stap. “We wisten niet waar te beginnen”, geeft Jesper mee. “We hadden in eerste instantie zelfs geen financieel plan. Samen met Wendy Van Essen hebben we een businessplan uitgewerkt en de prijszetting vastgelegd. We werken vandaag nog steeds met die pakketten. Naast dat financiële plan, maakten we ook een financieel overzicht. We houden nu heel gedetailleerd bij wat we verdienen en hoe wat dat uitgeven. En niet alleen vandaag: dat doen we voor de rest van het jaar. Zo kunnen we doelen stellen en de volgende stappen uitdenken.”

Eén van die volgende stappen was een tweede traject bij UNIZO, al vrij snel na het eerste. Manu: “In de Begeleiding Starten legden we, samen met ondernemerscoach Wendy, de fundering. In het Begeleiding Bedrijfsoptimalisatie gingen we verder.” Ondernemerscoach Eva kijkt terug op een mooi traject met Conceptic. “De focus lag vooral op het vinden van voldoende klanten. Zo hebben we alle argumenten eens op tafel gelegd waarom een klant zijn sociale media zou moeten uitbesteden en waarom dat dan aan Conceptic zou moeten zijn. Aanvullend keken we ook naar interne optimalisaties rond tijdsbesteding, taakverdeling en de aansturing van hun medewerker. Jesper en Manu investeerden veel tijd en moeite in hun traject. Ik blik terug op een geslaagde begeleiding!”

“De ondernemershandvaten van UNIZO zijn voor ons onmisbaar”

Concrete ondernemershandvaten

De twee heren van Conceptic zijn het met Eva eens. “Wij houden hier een heel goed gevoel aan over. En ook concrete tips. Eva gaf ons mee dat we regelmatig intern moesten vergaderen om verwachtingen op elkaar af te stemmen. Ook onze eigen sociale media en website stonden vrij hoog op het prioriteitenlijstje. De commerciële insteek vertaalden we naar specifieke templates en documenten waarin we onze diensten – en wat we concreet voor nieuwe klanten kunnen betekenen – van A tot Z uitleggen.”

Jesper: “Wendy en Eva waren altijd bereikbaar – zowel voor als na de trajecten – en stonden open voor ons verhaal. Vooral die persoonlijke aanpak speelde voor ons een grote rol. Bij Conceptic is dat dan ook ons stokpaardje. Ik heb me nog nooit een nummertje gevoeld tijdens één van de trajectgesprekken. Eva wist altijd nog wat we de vorige keer hadden besproken en hoe we verder moesten. Écht straf.”

Begeleiding met impact

De begeleidingstrajecten bij UNIZO zijn volgens Eva het perfecte klankbord voor élke ondernemer, groot of klein. “Zowel voor de fundamenten van je bedrijf, als voor de uitdagingen die er sowieso nog aankomen. Zeker bij twee zaakvoerders – zoals bij Conceptic – is het heel belangrijk om die op één lijn te krijgen.” Manu en Jesper zetten hun blik alvast op de toekomst. “We blijven maandelijks naar UNIZO-events afzakken en starten binnenkort met een nieuw traject. Die handvaten zijn voor ons onmisbaar geworden. Goed geholpen? ’t Zal wel zijn! (lacht).”

Voel je dat er in jouw onderneming ruimte is voor verbetering? Of wil je als ondernemer ook alles leren wat er te leren valt? Schrijf je dan in voor de begeleiding Bedrijfsoptimalisatie. Een ervaren UNIZO-coach toont jou de juiste weg.