Als freelancer is je cv je visitekaartje. Volg deze vijf tips om je cv te optimaliseren en je kansen op het binnenhalen van nieuwe opdrachten te vergroten.

1. Focus op relevante ervaring en vaardigheden

Wees selectief in wat je opneemt in je cv en richt je vooral op ervaring en vaardigheden die relevant zijn voor de specifieke freelance opdrachten waarnaar je solliciteert. Vermeld projecten, klanten en resultaten die aantonen dat je de vereiste expertise hebt voor de gevraagde opdracht.

2. Maak een overzichtelijke indeling

Zorg ervoor dat je cv gemakkelijk te scannen is voor potentiële opdrachtgevers. Gebruik een duidelijke indeling met sectiekoppen zoals "Ervaring", "Vaardigheden" en "Opleiding". Gebruik opsommingstekens om belangrijke taken en prestaties puntsgewijs weer te geven. Gebruik voor de hele cv je eigen huisstijl en personal branding.

3. Pas je cv aan op elke opdracht

Neem de tijd om je cv aan te passen aan de specifieke vereisten van elke freelance opdracht waarnaar je solliciteert. Benadruk relevante ervaring en vaardigheden die aansluiten bij de behoeften van de opdrachtgever. Een op maat gemaakt cv laat zien dat je de tijd hebt genomen om je voor te bereiden en serieus bent over de opdracht.

4. Toon je persoonlijkheid en passie

Naast je professionele ervaring is het belangrijk om ook je persoonlijkheid en passie voor je vakgebied naar voren te laten komen in je cv. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een korte introductie waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom je gepassioneerd bent over wat je doet.

5. Voeg een portfolio toe

Als je werkvoorbeelden hebt, zoals ontwerpen, geschreven teksten, of projecten waar je trots op bent, voeg deze dan toe aan je cv of voorzie een link naar je online portfolio. Dit geeft opdrachtgevers de mogelijkheid om je werk te bekijken en een beter beeld te krijgen van wat je kunt.

Door deze tips te volgen en je cv zorgvuldig te optimaliseren, vergroot je je kansen om op te vallen bij potentiële opdrachtgevers en freelance opdrachten te krijgen.

Nuttig voor jou