Goede voornemens klinken vaak nogal cliché en niet echt onderbouwd. Toch is de start van het nieuwe jaar een uitgelezen moment om even stil te staan bij je verwezenlijkingen van het afgelopen jaar en je doelen voor het nieuwe jaar. Een paar goede voornemens om de zaken nog effectiever aan te pakken, maken daar zeker deel van uit. 

  1. Breid je netwerk uit door zowel online als offline nog meer tijd uit te trekken voor actief netwerken.
     
  2. Blijf voortdurend bijleren en je vaardigheden aanscherpen. Zowel specifiek binnen jouw domein als algemene skills zoals tijdsmanagement.
     
  3. Zorg voor een duidelijke scheiding tussen werk en privéleven om burn-out te voorkomen en zorg voor voldoende ontspanning en tijd voor persoonlijke interesses.
     
  4. Werk aan een gezond financieel beheer van jouw onderneming. Breng je inkomsten en uitgaven in kaart en spaar voor belastingen en onvoorziene uitgaven.
     
  5. Verbeter je klantrelaties. Werken aan sterke, langdurige relaties met klanten door consistent hoogwaardig werk te leveren en goede communicatie te onderhouden. Misschien is dit wel het moment om huidige, vorige en misschien wel volgende klanten een gelukkig nieuwjaar te wensen.
     
  6. Hou je lichaam en geest in topvorm. Regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap zijn topprioriteiten om fysiek en mentaal in topvorm te blijven.
     
  7. Efficiënter werken: implementeer productiviteitstechnieken en maak gebruik van hulpmiddelen en technologieën om efficiënter te werken. De Pomodoro techniek, Eisenhower box, Getting Things Done,.. zijn technieken die het googelen waard zijn.
     
  8. Ben je goed bezig? Vraag regelmatig feedback aan klanten en doe aan zelfreflectie om te blijven groeien en verbeteren.
     
  9. Ga nieuwe uitdagingen aan! Nieuwe projecten of kansen die buiten je comfortzone liggen, hoeven geen angst in te boezemen. Ze kunnen leiden tot persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Nuttig voor jou