“Wat zouden voor jou overwegingen kunnen zijn om het komende jaar ons bedrijf te verlaten?” Stel die vraag geregeld aan al jouw medewerkers, zonder uitzondering. Dat was de tip die een bekend Limburgs hr-specialist* aan mezelf en enkele ondernemers ooit meegaf. Als je verstandig omgaat met de antwoorden, dan reduceer je gevoelig de kans dat personeel wegloopt. Dat was zijn stelling. En vooral: je gaat niet verrast zijn als het wel gebeurt. Een gouden tip die ik sindsdien elk jaar in de praktijk omzet. Er is wel een spoiler alert: net zoals de vraag ongemakkelijk kan zijn, zijn de antwoorden dat soms ook. Maar dan kan je er tenminste mee aan de slag. 

De voorbije weken hadden we het hier meermaals over de krapte op de arbeidsmarkt. Met ‘a zillion opportunities’ voor medewerkers. Het is daarom de kunst om ‘de goei’ aan boord te houden. Dat loont meer dan telkens nieuwe medewerkers aan te werven. Het was overigens diezelfde hr-expert van de ‘ongemakkelijke vraag’ die de mythe doorprikt dat medewerkers vertrekken voor ‘een paar euro meer’. Dat zijn de uitzonderingen. Loon is maar tot op zekere hoogte een motivator. Betaal vooral marktconform. Want te weinig loon is vooral een demotivator (en in Limburg werken is geen reden om minder te betalen). 

Er is echter nog een belangrijker inzicht: “Mensen vertrekken niet bij een bedrijf, maar ze gaan weg bij een baas.” Waarom? Om te gaan werken bij een andere baas, voor wie het fijner werken is. Zorg daarom dat je mensen weten dat ze ertoe doen. Na de tip van de ongemakkelijke vraag is dat een tip bij een ongemakkelijke waarheid. En in tegenstelling tot dure aanwervingen kost ze niets.

 
Bart Lodewyckx
Gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg

reageer

PS: Wil je - gratis - met één van onze hr-adviseurs sparren over jouw personeelsuitdagingen en hoe een fijne baas te zijn, laat het ons dan zeker weten! Klik hier.
 
*Wout Van Impe, Mercuri Urval