De wereld is in sneltempo aan het veranderen. Daar kunnen we niet omheen. Handel via het internet, of e-commerce, is inmiddels zodanig ingeburgerd dat we ons haast geen wereld meer zonder kunnen voorstellen. Tijdens de Covid-19 crisis werd het belang van e-commerce in de huidige maatschappij wederom benadrukt. Bij Vlaamse ondernemingen met minstens 10 werknemers was in de periode 2019-2020 33% van de totale omzet afkomstig van e-commerce. Men verwacht bovendien dat in 2040 95% van de aankopen via het internet gedaan zullen worden.

Toch stellen we vast dat heel wat Genkse ondernemers nog niet of weinig aanwezig zijn op het internet. We begrijpen zeer goed dat inzetten op persoonlijk contact en persoonlijke service van onschatbare waarde is, maar helaas worden niet alleen waardevolle kansen misgelopen om ook online in contact te treden met huidige en potentiële klanten, maar kan ook niet optimaal tegemoet gekomen worden aan de hedendaagse verwachtingen van de klant.

Maar je staat er niet alleen voor!

 

Start je digitaal verhaal

 

Om je te ondersteunen bij dit digitaliseringsproces introduceert stad Genk het project “Start je digitaal verhaal”. Deze ondersteuning bestaat uit een toelage om het digitaliseringsproces financieel te faciliteren. Deze toelage kan je helpen bij de ontwikkeling van digitale tools of tussen komen in de kosten indien je bij jouw digitaliseringtraject kiest voor bepaalde types software op huurbasis.

Het subsidiereglement zal nog verder toegelicht worden tijdens ons kick-off moment waar we je ook onmiddellijk zullen onderdompelen in de digitale wereld middels een inspiratiesessie.

Nuttig voor jou