We zijn allemaal op zoek naar authentieke, handgemaakte en eerlijke producten. Dankzij het label Handmade in Belgium ben je er zeker van dat je Belgisch koopt. Want wie het HIB-label draagt, maakt eigen kwaliteitsproducten op kleine schaal in België. Vier samen met ons het 10-jarig jubileum van het HIB-label, door UNIZO in het leven geroepen om vakmanschap te eren en te onderscheiden van industriële massaproductie.

In alle hoeken van onze provincies vind je gepassioneerde ondernemers en hun unieke en authentieke producten. De unieke vuursculpturen van Glowbus veroveren de wereld vanuit hun atelier in Heist-op-den-Berg en daar speelde het HIB-label een zichtbare rol in. “Het werd door partners wereldwijd gepercipieerd als een kwaliteitslabel en een tastbaar bewijs van de ideologie waarvoor Glowbus gekend wil staan: ambachtelijke duurzaamheid. Het feit dat we onze productie zeer bewust in België houden, garandeert de allerhoogste kwaliteit.”, vertelt oprichter en kunstenaar Andreas Ketels.  

Daarnaast werd ook Brecht Vandenbergh van Het Levend Atelier uit Tongeren bekroond met het Handmade in Belgium-label. “Met de schrijnwerkerij van Het Levend Atelier ben ik actief in het bouwen van speelterreinen, pleininrichting, houten constructies, ecologische meergeneratiewoningen, creatieve en massieve interieurbouw, strobalen muren, enzovoort.

HIB labelhouders

v.l.n.r.: Glowbus, Het Levend Atelier, Caro B Handmade, Rascal Tastebuddies en Smederij De Bruyn

De tijdloze geboortedekentjes vervaardigd uit unieke stoffen met de nodige zorg en toewijding door de hand van Caroline Boogaerts uit Merchtem zijn prachtig. Ook de producten van Caro B Handmade vallen sinds kort onder het HIB-label.

Ook Smederij De Bruyn uit Erembodegem draagt het HIB-label en is gespecialiseerd in ambachtelijk smeedwerk. Koen en vader Peter bewerken ijzer  volgens de eeuwenoude smeedtechniek tussen hamer en aambeeld.

Ook de Rascal Tastebuddies van Nicoline Buyck en Gilles Rooze uit Wingene bestaan allemaal uit echte, lokale ingrediënten die vol smaak zitten. Ook zij dragen met trots het HIB-label.

Maak kennis met alle labelhouders op www.handmadeinbelgium.com.

Zelf gepassioneerde vakman? Sluit je aan bij de groeiende gemeenschap van ambachtelijke ondernemers.

HIB-label aanvragen

Nuttig voor jou