Vrijdag 19 november viert UNIZO in gans Vlaanderen het ondernemerschap met “de Dag van de Ondernemer”. UNIZO Roeselare laat in samenwerking met stad Roeselare deze hoogdag voor het ondernemen niet zomaar voorbijgaan. Bedrijfsbezoeken bij ondernemers #VANRSL en een afsluitend netwerkevent in Dance Academy Hypnosis. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de uitreiking van de vijfde “Durver en Doener” om 12u30. Dit jaar wordt hij uitgereikt aan onderneemster Conny Vandendriessche  uit Roeselare. (graag publicatie onder embargo). Zij krijgt vrijdagmiddag een symbolisch kunstwerk (van Kornul)  overhandigd- als verrassing - uit handen van UNIZO voorzitter Isabel Lapeirre en Burgemeester Kris Declercq.

Ondernemers meer dan ooit “goed zot”

Het thema van deze editie van Dag van de Ondernemer is “goe zot van ondernemen” want ondernemen is in de zotste situaties je wendbaar opstellen, oplossingen zoeken, vallen en weer opstaan. “Met UNIZO Roeselare zijn wij ook zot van onze ondernemers in Roeselare” vertelt Isabel Lapeirre (Voorzitter UNIZO Roeselare). “Vandaag bezoeken we bedrijven uit verschillende sectoren uit onze stad om hen in de eerste plaats te bedanken voor hun inzet. Als ondernemersvereniging willen we er immers zijn voor elke ondernemer die met eigen middelen dagelijks risico’s neemt.”

Netwerkavond om de Roeselaarse ondernemers te bedanken

’s avonds bedankt UNIZO Roeselare de ondernemers #vanrsl in Dance Academy Hypnosis met een wervelende show met oa mentalist Gili, een panelgesprek met ondernemers én uiteraard een netwerkavond . “De nieuwe stijgende coronacijfers & maatregelen zorgen opnieuw voor kopzorgen bij heel wat bedrijfsleiders. Collega ondernemers kunnen raadplegen voor advies of als klankbord mag niet onderschat worden. Het is onze rol om ondernemers via netwerkavonden te verbinden.”

Trofee “Durver en Doener” voor Conny Vandendriessche

De raad van bestuur van UNIZO Roeselare kent in 2021 de trofee “Durver en Doener” toe aan Conny Vandendriessche.  Zij komt hiermee in het rijtje van de vorige winnaars: Rik De Nolf (Roularta Media Group), Donald Muylle (Dovy), Patrick Lefevere (Deceuninck Quick-Step) & Michel Soubry (Soubry) en is zo de eerste vrouwelijke “durver en doener”.

Deze trofee wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een bijzondere prestatie heeft neergezet als ondernemer en die zowel binnen als buiten Roeselare ondernemers inspireert. Conny Vandendriessche, geboren in Roeselare, wordt gezien als de leading lady of HR. In 1995 is ze gestart met Accent Jobs in Roeselare, en ondertussen lag ze aan de basis van Stella P, House of HR* & We Are Jane. Ze wou niet alleen zelf ondernemen, maar ook iets betekenen voor ondernemers en ondernemingen, en verlegt hiervoor haar grenzen ver buiten Roeselare.  Zo  is Accent Jobs ondertussen uitgegroeid tot House of HR, welke gespecialiseerd is in uitzendwerk en outsourcing. Met Stella P zorgt ze voor diversiteit in ondernemingen door mee op zoek te gaan naar externe bestuurders om ambitieuze bedrijven te helpen groeien. We are Jane is dan weer een Europees investeringsfonds voornamelijk door en voor vrouwelijke ondernemers. Haar visie “dream, dare, do, let’s empower female entrepreneurs” sluit perfect aan bij de naam van de Roeselaarse Unizo award ‘durver en doener’ .

Isabel Lapeirre: “Conny Vandendriessche zette niet alleen Roeselare op de kaart met Accent Jobs & House of HR, ze is ook een voorbeeld, spreekbuis en facilitator van ondernemerschap en in het bijzonder vrouwelijk ondernemerschap. Het is voor mij als eerste vrouwelijke voorzitter van de afdeling Roeselare dan ook extra speciaal om haar deze erkenning te mogen overhandigen.

Nuttig voor jou